Hardlopen, hoe gaat dat nu eigenlijk?

Gisteravond kwam ik thuis na een lange dag werken. Dat in combinatie met een lange treinreis en mezelf niet helemaal fit voelen, zorgde ervoor dat ik al snel had bedacht dat ik in de ochtend niet zou gaan hardlopen. Gewoon rustig aan de dag beginnen leek me een veel beter idee.
Maar toen ik vanochtend wakker werd, voelde ik me al weer wat beter en had ik eigenlijk wel zin om toch te gaan lopen. Dus ging ik al vroeg op pad en liep ik de 6 kilometer die ik voor mezelf had voorgenomen.

Dus ik kan wel zeggen dat het wel goed met het hardlopen. Alhoewel ik wel een behoorlijke dip heb gehad. Het ging erg lekker, het lukte me om 3 keer in de week te gaan lopen. Er zat dus een goede stijgende lijn is. Maar ja, als je even geen werk hebt, dan gaat dat ook wel wat gemakkelijker. Ik had gewoon meer tijd, dus gemakkelijker te plannen.

Dat werd anders toen ik begon met de inwerkperiode voor mijn huidige baan en ik hele dagen aan de slag ging, 4 dagen in de week. Het hardlopen kwam in de verdrukking en werd een beetje naar achter geschoven. Dat deed mijn conditie niet veel goed.

Vooral niet toen daar ook nog een vakantie bij kwam en ik helemaal niet ging hardlopen. Dat was niet zo handig, tussen de wilde beesten op de Serengeti. πŸ˜‰

Maar daarna moest ik het toch wel weer op gaan pakken, want ik vond het wel zonde als mijn opgebouwde conditie helemaal in zou storten. Vooral met mijn nieuwe baan, wat zittend werk is, en ik dus sowieso minder beweging krijg.

Het komt echt regelmatig voor dat ik helemaal geen zin heb om te gaan, dat ik allerlei excuses kan bedenken om niet te gaan. Als ik dan toch doorzet en toch dat rondje ga lopen of toch mee ga met de loopgroep, dan voelt dat na het lopen toch wel fijn. En dan ben ik ook wel een beetje trots dat het toch weer is gelukt.

Nog steeds fijne schoenen
Leuke ontmoetingen

Nu is het aftellen naar de Urban Trail in Eindhoven, waar ik samen met onze middelste aan mee doe. Het lijkt me leuk om die een keer te lopen en helemaal om dat samen te doen. Verder wil ik mijn afstand nog verder opbouwen, zodat ik volgend jaar bij de Ten Miles mee kan doen aan de 10 kilometer. Wie weet lukt het me wel om die 10 kilometer al eerder te lopen, dan moet ik daar nog even een ander hardloopevenement voor uitzoeken. πŸ™‚

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x