Amy en ik zijn uit elkaar

Het begon ook wel als een opwelling. Ik dacht, waarom ook niet. Maar zodra ik er aan begon, voelde ik al wat weerstand. Het voelde al niet helemaal goed. Want Amy, dat is een hardloopcoach. Een hardloopcoach die ik via mijn horloge en de daarbij behorende app aan het werk kan zetten. En ik dacht, laat ik dat eens proberen.

Dus deed ik gisteren een soort benchmark-loop en werd mijn trainingsschema berekend. Ik had al wel ingesteld dat ik geen haast had en ergens eind april wel een keer die 5 kilometer wilde lopen. Met dat berekende schema komt het neer op 3 keer hardlopen in de week. Nou ja, hardlopen, rustig opbouwen. Maar zodra die berekening klaar was, had ik al geen zin in die 20 minuten verplichte beweging die een dag later stond gepland.

‘Wanneer kan ik dan gaan wandelen?, vroeg ik me af. Want dat wandelen heeft toch zeker meer mijn voorkeur. en dat wil ik minimaal één keer in de week doen. Op een dag gaan hardlopen om vervolgens te gaan wandelen, vind ik echt teveel van het goed en ook helemaal niet nodig. En als ik die fiets blijf pakken naar mijn werk, dan levert dat ook voldoende beweging op. Sowieso heb ik geen zittend beroep, zet ik behoorlijk wat stappen op een dag en eigenlijk vind ik hardlopen gewoon stom.

Daarom heb ik afscheid genomen van Amy, het was kort en al helemaal niet krachtig, maar meer dan voldoende. Dat hardlopen is gewoon niets voor mij, dat ga ik nu definitief afsluiten. Geef mij maar gewoon een mooie wandeling.

4 reacties op “Amy en ik zijn uit elkaar”

  1. Helemaal mee eens! Met wandelen zie je veel meer en geniet je meer van de natuur. Denk ik, want ik heb nog nooit hardgelopen, op wat korte pogingen 30 jaar geleden na. Mooie foto!

  2. Hardlopen kan ik al helemaal niet en met wandelen verbruik je ook calorieën hoor en zie je ook meer zoals Maria al schreef. By the way ik zag je link hier bij https://www.huisvlijt.com/week-3-2021/ staan en dacht ik ga eens er op klikken want het is altijd wel leuk om nieuwe mensen te leren kennen op deze manier om te zien wat men dan zoal deelt. En zoals je al schreef is het ook dat je met fietsen naar je werk al in beweging bent. mijn optie is dat je moet doen waar jij je goed bij voelt en dat moet je na gaan streven. dus kies altijd waar jij je goed bij voelt. Als je volledig doet wat goed is voor je dan pas ben jij trouw aan jezelf.
    Groetjes Tine
    Tine de Jong onlangs geplaatst…Wat vind jij van de reclame die nu veel te zien zijn op tvMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.