Ik ga hardlopen en ik neem mee…

Inmiddels heb ik wel gevonden wat ik prettig vind bij het hardlopen. Maar in het begin was dat wel even zoeken. En soms wijzigt het ook nog wel, maar over het algemeen komt het wel op hetzelfde neer. Dus was neem ik zeker mee als ik ga lopen…

Schoenen

Ze zijn er, mensen die op blote voeten gaan hardlopen. Ik spotte een barexoot-loper tijdens de marathon in Parijs (die ik niet zelf liep, maar wel heb gesupporterd) en stelde nogmaals voor mezelf vast dat ik dat nooit zou doen.
Inmiddels heb ik 2 paar loopschoenen, waar het nieuwste paar een lichte voorkeur heeft. Dus die doe ik aan met een georganiseerde loop, zoals bij de Vestingloop. Mijn andere paar is ook lichtroze, dus als het regent, of net heeft geregend, dan zijn die niet zo handig. Ze zijn allebei van Nike, een prima merk voor loopschoenen. Maar er zijn een hoop merken, het is gewoon even zoeken naar welke je prettig vindt.

Loopkleding

In de overgang van de winter naar de lente is het af en toe lastig om de juiste kleding aan te doen. Want het kan best fris zijn, maar door het lopen krijg je het toch weer warm. Als het koud is draag ik een lange broek, maar zodra het wat warmer is, doe ik een korte aan. Dat vind ik toch fijner. Ik heb nu een fijn broekje van Only Play, een strak broekje met een los broekje daarboven. Verder heb ik wat loopshirtjes, waarvan mijn ooit gekregen Start to Run shirtje van heel wat jaren geleden favoriet is. Als het wat kouder is heb ik een shirt met lange mouwen. Maar fijner vind ik een dun jasje, want die kan ik onderweg gemakkelijk uit doen.

Afgelopen zondag, nog zonder hoge sokken. En hardlopen die ik zonder bril, want dat ding zit alleen maar in de weg. 🙂

Sokken

Sinds een paar dagen heb ik een paar compressie sokken. Mijn kuiten voelen snel wat stijf aan en ik hoop dat deze sokken dat een beetje kunnen helpen. Ik hoor in ieders geval positieve verhalen, en omdat ik nog een kadobon had liggen, heb ik een paar aangeschaft. Ik heb ze al uitgeprobeerd en het voelde wel prettig tijdens het lopen. Ook had ik het idee dat ik naderhand minder last had van mijn kuiten. De kinderen vinden het in ieders geval hilarisch, die lange sokken.

Horloge

Met mijn horloge meet ik mijn hardloopsessies, die ik vervolgens upload naar Strava. Het geeft veel inzicht, die gegevens, en het motiveert me ook. Want ik zie vooruitgang en dat stimuleert me weer om door te gaan. Want zodra ik niet ga lopen, zakt dat lijntje van mijn conditie weer naar beneden, terwijl ik het nu zo mooi opbouw.

Muziek

Op zaterdag loop ik mee met één van de loopgroepen bij de atletiekvereniging. Dan heb ik geen muziek nodig, want is het wel zo gezellig om wat te kletsen tijdens het lopen. Maar als ik alleen loop, vind ik het wel zo fijn om dat met muziek te doen. Helemaal fijn als er regelmatig een nummer voorbij komt met een lekker tempo om op te lopen. Op Spotify staan er veel lijsten met veel fijne muziek voor tijdens het lopen. Hieronder vind je vier van mijn favoriete playlists.

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1DX8E1Op3UZWf0?si=ceffe3cc49c84161

Evy

Mede dankzij Evy is het gelukt om 5 kilometer hardlopend af te leggen. Ik heb haar programma via de app op mijn telefoon gevolgd. Het is een fijn opbouwschema, waardoor je steeds langere stukken achter elkaar kunt hardlopen. Het is fijn als ze zegt dat ze fier is op je.

Het schema van de 5 kilometer is nu afgerond, hoe nu verder? Ik ben maar gestart met het schema voor de 10 kilometer. Alhoewel ik daar nog wel wat over twijfel. Natuurlijk loop ik niet meteen die 10 kilometer, maar ik vind die afstand met de avond4daagse al ver klinken, laat staan als ik dat ook nog rennend moet doen. Maar goed, zo blijf ik in ieders geval wel bezig en gaat het misschien wel ooit lukken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x