person standing while using phone

Insta-irritaties

Aan het begin van het jaar begon ik heel fanatiek met iedere dag een foto op Instagram te plaatsen. Dat ging heel goed, ik plaatste braaf iedere dag een foto. Tot het op een bepaald moment vanwege persoonlijke omstandigheden niet meer lukte. Ik dacht, jammer dan, er zijn andere dingen belangrijkere dan Instagram.

En er zijn veel andere dingen belangrijker dan Instagram, maar ik ben ook nog wel wat nieuwsgierig. Mijn Facebook heb ik al een hele lange poos niet meer gezien, op Insta wil ik nog wel wat rondneuzen en wat plaatsen. Dus dat deed ik ook met wat meer regelmaat, iets plaatsen en het rondneuzen.

person standing while using phone
Photo by Porapak Apichodilok on Pexels.com

Alleen merk ik dat het de laatste tijd minder wordt. Dat zie ik ook aan de Insta-feed op mijn blog (zie onderaan deze pagina). Die krijgt steeds minder nieuwe input. En dat komt door de laatste wijzigingen, waardoor ik het gewoon niet meer zo leuk vind. Ik kijk één keer een filmpjes over een Cocker Spaniël pup met als gevolg dat ik tig van die filmpjes in mijn tijdlijn krijg. Heel schattig hoor, maar eentje was voldoende. Sowieso, al die filmpjes, die hoeven voor mij niet. Om het nog maar niet te hebben aan de overkill aan reclame, waar ik ook nog eens gevoelig voor ben.

Dus ja, ik irriteer me steeds meer aan van alles op Instagram, met als logisch gevolg dat ik minder zie en minder deel. Is dat erg, vraag ik me dan af. Want ja, ik vind het wel leuk om te zien wat iedereen deelt, om toch een beetje op de hoogte te blijven. Maar dat hoeft niet persé via Instagram, alhoewel het een gemakkelijke route is. En mijn foto’s delen, dat kan ik op mijn blog. Ik merk dat ik minder plaats en de foto’s bewaar voor mijn weekoverzicht. Wel plaats ik een foto als ik een nieuw blogbericht heb geplaatst, of ik vermeld dat in mijn verhaal. Of ik dat blijf doen? Ik weet het niet.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
Irene
1 jaar geleden

Oh man, ik voel het. Ik erger me ook groen en blauw aan Instagram tegenwoordig. Mijn feed zag er een tijd uit alsof elke foto een reel was maar dat is gelukkig weer weg. Maar ik stoor me echt enorm aan alle foto’s en vooral ook filmpjes van mensen die ik niet volg. Daarvoor bestaat toch die ‘ontdek’ pagina? Ik snap niet waarom ik vooral opgedrongen content te zien krijg.
Sowieso hou ik ook meer van foto’s dan van filmpjes. Ik zit er de laatste tijd ook vaak aan te denken of ik er zelf nog wel iets uithaal. Ik denk dat ik de app maar gewoon een tijdje van mijn telefoon ga doen.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x