piled of folded textiles

De Vinted-beleving

Sinds een tijdje maak ik gebruik van Vinted om kleding die ik niet meer draag te verkopen. Terwijl ik dit schrijf knalt het zinnetje ‘Draag je het niet, verkoop het dan!’ door mijn hoofd. Maar ja, zo werkt het natuurlijk wel. Dat verkopen van kleding via Vinted vind ik iedere keer weer een aparte beleving.

Daar later meer over, eerst even terug naar mijn bedoeling om de Capsule Wardrobe-cursus van Laura te gaan volgen en ik in voorbereiding daarop iedere dag een foto van mijn outfit maakte. Uiteindelijk lukte het niet om de cursus echt te gaan volgen, ik kreeg netjes mijn geld terug, maar werd ik me door die foto’s al wel bewuster van mijn kleding. Ik zag beter wat wel en niet stond en kreeg al een beetje het idee van kleuren die mij passen. Dat zijn dan geen kleuren gebaseerd op een kleurenwaaier, maar geheel op mijn eigen gevoel.

En dat gevoel maakt het gemakkelijker om mijn kledingkast op te gaan ruimen. Want ik heb bijvoorbeeld zwarte kleding in mijn kast hangen, terwijl ik zwart helemaal geen fijne kleur vind om te dragen. Ik ga liever voor donkerblauw, draag dat ook veel, dus is dat voor mij een soort basiskleur. Wat er dus eigenlijk op neer komt dat die zwarte kleuren er wel uit mogen.

Daarnaast heb ik ook kleding die ik ooit kocht en waar ik me gewoon niet fijn in voel. Die ik aan doe en en na een tijdje weer verwissel voor iets anders, omdat ik me niet prettig voel. Dat kan dan ook gewoon weg. Dus zo zoetjes aan ben ik mijn kleding aan het opruimen en komt het, als het nog mooi genoeg is, op Vinted terecht.

En dan begint het. Want je kunt kleding toevoegen aan jouw favorieten en als iemand jouw kleding op zijn/haar favorietenlijst zet, hoop je natuurlijk op een snelle verkoop. Maar helaas, dat is vaak niet het geval. Diegene hoopt waarschijnlijk dat het nog net wat goedkoper wordt, terwijl veel kleding al voor niet veel op de site staan (ik beken, ik doe het ook). Dan heb je ook nog kans dat iemand graag wat aanvullende foto’s en info wil. Natuurlijk prima, maar als het al voor weinig op Vinted staat, vind ik dat soms toch wel een gedoe. Vooral als het betreffende kledingstuk dan uiteindelijk toch niet wordt verkocht.

En er speelt nog de vraag of het allemaal wel zo duurzaam is. Want je geeft kleding een tweede kans, wat natuurlijk alleen maar te stimuleren is. En als je ziet hoeveel er op Vinted staat, krijgt er veel kleding een tweede kans. Maar het moet wel verzonden worden, er moet toch een pakketdienst gaan rijden. Soms zelfs naar Spanje. En dat vind ik dan toch lastig.
Binnen Nederland en België kun je wel kiezen voor Homerr, die aangeven dat ze duurzaam verzenden. Deze bezorgdienst leerde ik eigenlijk pas via Vinted kennen. En fijn ook dat ik de pakketjes binnen Nederland iedere keer nog via Homerr kon verzenden. Maar het blijft een beetje aan me knagen.

Voorlopig probeer ik het nog even. Ben je benieuwd naar mijn Vinted-profiel, kijk dan even hier. En heb je zelf een Vinted-profiel, spam deze dan gerust bij de reacties. 🙂

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zo simpel is dan geluk
Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Zelf doe ik eigenlijk helemaal niks met Vinted. Heb niet echt de energie om zelf mijn kleding te gaan verkopen en zelf koop ik kleding toch het liefst nieuw.
Hopelijk lukt het jou nog om wat spullen te verkopen!

Irene
Irene
1 jaar geleden

LOVE VINTED! Ik denk dat ondertussen sinds na de bevalling 1/3de van mijn kast uit Vinted-kleding bestaat (en de kast van’t kind voor 2/3de zelfs). Verkoop zelf ook best vaak spullen maar dat gaat in periodes. Heb niet altijd energie en zin om pakjes te maken en te verzenden :p

Anita te Gussinklo
Anita te Gussinklo
1 jaar geleden

Ik doe ook al een tijdje aan Vinted en vind het wel een uitvinding.
Mijn Vinted account vind je hier https://www.vinted.nl/member/48342262-atg71

Aritha
1 jaar geleden

Mijn kinderen houden ervan. Maar net als jij, het lukt niet altijd met de verkoop. Goed geschreven en ik vind het vooral leuk dat je eerlijk bent en je gedachten deelt over duurzaamheid en de pakketdienst.
( Ik ben hier gekomen via Linkparty Huisvlijt)

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x