kledingrek

32. Capsule Wardrobe

Iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje staat is een Capsule Wardrobe. Een kledingkast met kleding, die ik graag draag en die ik gemakkelijk met elkaar kan combineren. Dan geen overvolle kledingkast, maar zo’n 30 stuks. En dan graag ook nog een beetje duurzaam.

De afgelopen jaren ben ik wel steeds beter gaan letten op wat ik koop, maar helaas zit daar soms nog een miskoop tussen. Iets wat ik bijna nooit draag, meestal omdat ik me er niet prettig in voel. En ik heb voor mezelf ook nog niet echt duidelijk wat leuk staat en welke kleuren goed bij me passen. Ik ben nog zoekende.

Om me te helpen bij die zoektocht heb ik me aangemeld voor de online cursus ‘Capsule Wardrobe in 30 dagen‘ van Laura James. Deze start op 19 mei en ik kijk er nu al erg naar uit om eraan te beginnen. Voor mij ook een goede timing, want kleding in de zomer vind ik al helemaal lastig. Ik merk dat ik me graag verstop in sjaals en lange vesten. Maar ja, dat gaat wat lastig in de zomer. Eigenlijk hoop ik dus ook wat meer zelfvertrouwen te krijgen, zodat het gevoel van mezelf willen verstoppen weg gaat.

Maar voordat de cursus daadwerkelijk begint, kreeg ik van Laura al wel een opdracht mee. Iedere dag mag ik een foto maken van mijn outfit. En dat is onwennig en ongemakkelijk, maar het geeft al inzichten en laat me nu al anders naar mijn kledingkast kijken. Want ik zie dat ik al aardig wat mix en match, het ene wat beter dan het andere. Maar ook hoe het staat. En op de foto komt dat dan soms anders over, dan hoe ik het zelf in gedachten had. Hieronder zie je een overzichtje van de eerste 8 dagen.,

Ik ga er verder niet al teveel analyses op los laten, dat komt in mei wel. Tot die tijd durf ik niets nieuws te kopen, dat stel ik nog maar even uit. Het voornemen is ook om alleen nog maar duurzaam te kopen. Dat stimuleert meteen om niet teveel te kopen, want daar hangt vaak een fijn prijskaartje aan.

Natuurlijk houd ik je op de hoogte van de ontwikkeling van mijn capsule wardrobe, het ziet er in ieders geval naar uit dat deze er echt gaat komen. πŸ™‚

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x