Meteen naar de inhoud

30. Amersfoort

Het is carnavalsvakantie, een mooie week om eens op pad te gaan. We waren al actief op de schaats, maar wilde ook graag een stad bezoeken. Eentje waar we nog nooit waren geweest. En dat werd dus Amersfoort.

Waarom Amersfoort? Ik heb eigenlijk geen idee, Joris opperde het idee en ik dacht ‘Waarom niet?’. Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat Amersfoort een stad is met veel historische panden en grachtjes. Veel mooie plaatjes kwamen voorbij, dus een goede keuze om deze stad een keer te bezoeken.

Amersfoort

Met een heerlijk zonnetje kwamen we aan en we bevonden ons meteen tussen de winkels. Ik had graag eerst even wat rondgeslenterd, maar met een aantal pubers kon dat plan meteen overboord. Dus neusden we wat rond en begaven ons ondertussen steeds meer richting het gedeelte van Amersfoort waar ik graag rond wilde neuzen.

Amersfoort

Maar ook daar waren genoeg winkels te vinden, dus konden we een mooie combi maken. Langs wat winkels, even lunchen bij Nul33, dan weer even een straatje in met al die mooie oude huizen. Nog even langs Blur, alleen voor de naam wilde ik er langs, maar het bleek een winkel met ontzettend veel leuke dingen. Vervolgens nog even een stop bij Tara, want de meiden zijn in de ban van de edelstenen. Ze konden daar hun hart ophalen, want er waren voldoende edelstenen. En zoutlampen, voor een mooie prijs. Je kunt wel raden wat er mee naar huis ging.

Amersfoort

Het werd een prima dagje toerist uithangen in eigen land, een leuke afwisseling van gezellige winkels en mooie oude huizen. Met als eindconclusie dat Amersfoort een mooie stad is en zeker een bezoekje waard.

Wel zou ik graag nog een keertje terug willen om door de straatjes te slenteren en nog wat meer te zien. Dan graag wel met het prachtige weer dat we hadden, want dat slenteren gaat natuurlijk het beste met een heerlijk zonnetje erbij.

Maar er zijn natuurlijk nog genoeg andere steden te ontdekken, er is nog genoeg te zien in Nederland. En heb jij nog tips? Waar moeten we zeker een keer heen? Laat het me weten in de reacties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: