Wandelen in de omgeving van Nederhemert

We wonen hier in een prachtige omgeving, maar er valt nog zoveel te ontdekken. Daarom gingen we op zoek naar een andere wandelomgeving en kwamen uit bij Heusden. Want daar ligt een pontje dat je naar het plaatsje Bern brengt. En dat pontje, daar ging het om.

Ik herinner me namelijk nog genoeg overtochten met de pont van Vlissingen naar Breskens. Want zo kwamen we in Groede, waar we in de zomervakantie naartoe gingen. Maar dat was een grote pont, eentje waar je ook broodjes kroket kon eten. Maar zo’n klein, vaak knalgeel, pontje, die stond nog op mijn lijstje.

Dus reden we richting Heusden, parkeerden de auto op de kleine parkeerplaats bij het pontje en gingen al wandelend de pont. Het was een korte oversteek en al snel konden we aan onze wandeling beginnen. Via Bern liepen we naar Nederhemert, door een prachtige omgeving. We hoorden een koekoek en ontdekte mooie paadjes tussen weilanden door. En wat een prachtige huizen, met zulke mooie groene tuinen. Het was sowieso één en al groen. Lijkt het groen feller, of komt het door dat donkere weer van vorige week, waardoor alles nu feller lijkt?

We wandelden meer dan 6 kilometer, werden enthousiast begroet door de veerman en gingen met het pontje weer terug naar de auto. Een prima besteding van onze zondagochtend, we kijken terug op een fijne wandeling.

Wil je weten welke route we hebben gewandeld, bekijk deze dan via Komoot. En heb je nog tips voor mooie wandelingen? Deze zijn altijd welkom, laat het me weten in de reacties.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x