27. Landschotse Heide

Het is alweer twee weken geleden dat we deze wandeling maakten, over de Landschotse Heide, maar ik wil ‘m zeker nog even met je delen. Mocht je namelijk nog op zoek zijn naar een mooie plek om een niet al te lange wandeling te maken, dan is de Landschotse Heide zeker een aanrader.

Ik kwam de route tegen in het boekje van het Brabants Landschap en maakte deze voor mezelf aan in Komoot. Want deze wilde ik toch wel een keer gaan wandelen. We kozen voor de lange route van 5,8 km, maar je kunt ook gemakkelijk een korte route nemen, zoals je kunt zien op de kaart.

De aankomst was meteen al prachtig. Na het parkeren (waarvoor je een aardig stuk over een zandweg moet rijden) keken we al meteen uit op het water en zagen we een stukje verderop een kleine uitkijktoren. Die moest natuurlijk even beklommen worden en keken we mooi over het water uit. Daarna wandelden we rustig aan verder en genoot ik volop van de mooie omgeving.

https://flic.kr/p/2mZZhJu

Het is soms wel even oppassen, want aan het begin van de route loopt ook een mountainbike-pad. Dan kan het handiger zijn om even een ander pad te kiezen, zodat je wat minder alert hoeft te zijn op fiets die met flinke snelheid voorbij komen. Dat geeft wat meer rust.

Maar het gebied is echt een aanrader, met een prachtige heide en mooie vennen. Maar ook met een oorlogsmonument. Want dat hier in de omgeving in de Tweede Wereldoorlog zich van alles heeft afgespeeld in de bossen werd ook tijdens deze wandeling weer duidelijk. Op de Landschotse Heide zijn namelijk door het ophogen van de grond nep-schepen gemaakt. Deze werden gebruikt om te oefenen met bommenwerpers. De vormen zijn nog duidelijk zichtbaar. Ook zijn er nep-bommem geplaatst. zodat een beetje duidelijk wordt hoe groot die dingen waren en wat voor impact ze konden hebben.

https://flic.kr/p/2n13gK6
https://flic.kr/p/2n13gGL

Bijzonder hoe natuur en historie dan in elkaar overloopt. Ik vind de Landschotse Heide in ieders geval een aanrader voor een fijne korte wandeling. En ik ben ook erg benieuwd hoe het er hier uitziet als de heide in bloei staat. Dus wie weet gaan we dit jaar nog een keer terug. Maar er valt nog zoveel moois te ontdekken.

En heb je nog tips voor mooie plekken om te wandelen? Laat ze dan achter in de reacties!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aritha
2 jaren geleden

Mooi geschreven en fijne foto’s/ Wie weet wandel ik daar ooit eens.Arith

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x