De week van 8 januari

De vakantie is weer voorbij en we mogen allemaal weer aan de slag, met school en met werk. Het gewone leven begint weer. Die vakantie had van mij nog best wat langer mogen duren.

Maandag

Gisteren thuis gekomen uit Berlijn en meteen weer aan de slag. Ik merk dat dit voor mij niet de beste combinatie is, ik heb echt nog een dag komen om even te landen na een vakantie.
Het is dus maar goed dat ik een korte werkdag heb, dan kan ik de middag gebruiken om nog even bij te komen. Alhoewel dat ook niet helemaal lukt, omdat we in de middag onze nieuwe auto op kunnen halen.

Dinsdag

Een hele werkdag en in de avond nog een vergadering. Een intensieve dag, maar niet zo heel spannend dus. De vergadering is met de pr-commissie van de atletiekvereniging. Sinds kort doe ik daar de socials. Leuk om te doen en een mooi excuus om regelmatig met Canva te knutselen. Het mooie is ook dat de vereniging veel actieve vrijwilligers heeft, een mooie club om mee samen te werken.

Woensdag

Ja, een dagje vrij! En wat is het koud! Juist op deze dag heb ik me voorgenomen om met de loopgroep van de woensdagochtend mee te gaan. Ik heb inmiddels al extra thermokleding aangeschaft en kan nu mooi de Buff-col gebruiken, die ik in Berlijn heb gekocht. En die was ook wel nodig, vooral in het begin. Maar als je een tijdje aan het lopen bent en bent opgewarmd, is het heel goed te doen. Met dat prachtige heldere weer is het sowieso geen straf om hard te lopen.

Donderdag

Een lunch op kantoor, dat is gezellig. Sowieso fijn om de collega’s even te zien, zo leer ik weer wat andere mensen kennen en kom ik weer wat meer te weten over mijn directe collega’s. Inmiddels is het alweer ruim een half jaar dat ik een andere baan heb en het bevalt me nog steeds prima. Hopelijk wordt dit jaar ook het jaar van een contract, alhoewel alles via het uitzendbureau ook prima loopt. Voor mijn gevoel hoor ik er met een contract toch wat meer bij en geeft het wat meer zekerheid.

Vrijdag

De werkdag vliegt voorbij, dus dat betekent dat het weekend ook weer snel arriveert. Ik ben er zo erg aan toe, ik ben nog steeds aan het bijkomen van de vakantie. Ik heb de rust nog niet gevonden om de foto’s van Berlijn uit te zoeken en een verslag te maken. Dat houd je nog van me tegoed. Ik ben ook weer te kritisch op mijn foto’s, dus vind er maar weinig goed genoeg om bij een bericht te plaatsen. Fijn joh, dat perfectionisme.

In de avond kijken we De Tata’s. We hebben namelijk een maandje Prime en daar blijkt die op te staan. Het is een vermakelijke film, leuk om een keertje te kijken. Maar dat is het dan wel.

Zaterdag

Het is gelukkig niet meer zo koud als afgelopen woensdag, want vandaag staat de Nieuwjaarscross op het programma. Bijna 5 kilometer door de bossen rennen, wat best wel een uitdaging is met al die grote plassen die nog half bevroren zijn. De route is ook al wat aangepast, zodat we veilig kunnen lopen. En dat lopen gaat boven verwachting. Ik heb de vaart er in en loop een persoonlijk record.

Na deze inspannende ochtend staan er verder alleen nog maar rustige activiteiten op het programma. De verjaardag van mijn tante, met heerlijk progresgebak. Dat vind ik zo lekker. Nu word ik niet graag wakker gemaakt ‘s nachts, dus ook hiervoor niet. Maar dit is toch zeker wel een grote favoriet.
Daarna nog even naar de borrel van PRO, onze lokale progressieve politieke partij waar ik al heel wat jaren lid van ben. Progres lijkt het sleutelwoord van de zaterdagmiddag. πŸ˜€

En ‘s avonds, dan is het natuurlijk weer tijd voor Wie is de Mol?!

Zondag

Dan is het eindelijk zover, een dag met helemaal niets op de planning. Natuurlijk lukt het weer niet om uit te slapen. Toch nog teveel in mijn hoofd wat ik nog wil doen. Dus op tijd beneden. Nog even wat op Insta en Facebook plaatsen om vervolgens The Sims aan te zwengelen.
Tussendoor nog even wandelen met Puk, zodat ik ook nog even buiten ben geweest. En mijn weekoverzicht, dat wil ik nog even schrijven. Dus bij deze…

En komende week? Ik geloof dat ik er dan weer een jaartje bij mag gaan tellen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
5 maanden geleden

Mij mag je wel wakker maken voor zo’n gebakje Aukje! Of voor een tompouce! Ik herken heel goed wat je schrijft over thuiskomen na een vakantie en dan meteen weer moeten werken, ik kan het niet en doe het ook niet meer. Heb minimaal een dag of drie nodig om weer te aarden (en te wassen en boodschappen te doen!). Leuk, bijna jarig, alvast gefeliciteerd! Lees volgende week graag hoe je het gevierd hebt! Fijne week!

Irene
5 maanden geleden

Oh ja, na een vakantie zou ik ook nog een dagje nodig hebben om bij te komen! Mooie foto’s boven zaterdag! πŸ™‚
Van mij ook alvast een hoeraatje voor je verjaardag!

Adriaantje
5 maanden geleden

Nee, na een vakantie direct aan het werk, vind ik niet fijn.
Leuk die Buff-kol, staat je goed en ja wat was het koud hΓ¨, nou ja was… is.
Alvast hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag!

hemelsgroen
5 maanden geleden

Progresgebak. Dat woord kende ik niet. Maar aan de foto’s te zien die Google me voorschotelt, is het hazelnootschuimgebak. Leuk, weer wat geleerd.
ο»Ώ

Heidi
5 maanden geleden

Wat fijn te lezen.
Hier neem ik altijd een dag extra na mijn verlof. Want soms ben je zo moe van de rit naar huis.

6
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x