Eindejaarslijstjes

Je hoeft er helemaal niets voor te doen, aan het einde van het jaar verschijnen er allemaal lijstjes in de apps in mijn telefoon. Het begon met de Spotify Wrapped, daarna kwam Goodreads en vervolgens gaf Strava me ook nog even een overzicht. En het jaar is nog niet eens afgelopen. Maar wat stond er in die lijstjes?

Spotify

Dat Spotify in november al met een overzicht komt, snap ik eigenlijk wel. Ik zou het echt jammer vinden als er in dat lijstje ineens allemaal kerstliedjes komen te staan. Die zijn leuk zo eind december, maar als ik in de zomer een keer mijn Wrapped-lijst wil luisteren, dan is zo’n kerstliedje ook wat vreemd.
De pubers keken enorm uit naar dit moment. En aangestoken door hun enthousiasme bekeek ik ook meteen mijn lijst. Waarbij ik vermoed dat mijn Spotify toch iets vaker is gekaapt dan ik eigenlijk dacht. Ik kan prima luisteren naar de muziek van Harry Styles, maar ik had niet verwacht dat hij zo hoog zou eindigen.

Verder kan ik me wel vinden in de artiesten in de lijst, geen verrassingen.

Goodreads

Inmiddels ben ik boek 33 aan het lezen, ik koos weer voor een kerstig boek. Maar geen idee of ik dat ga redden voor het einde van het jaar. Dus deze eindstand lijkt dan aardig te kloppen. Het eerste bericht over mijn jaar in boeken was bij de stand van 31 boeken. Dat vond ik jammer, want mijn challenge stond op 32 boeken. Gelukkig wordt het jaaroverzicht nog wel geüpdatet, dus kwamen er 32 boeken te staan. In pagina’s is dat best een behoorlijk aantal. Het was een prima leesjaar.
Volgend jaar ga ik wel voor wat meer boeken, ik denk ook dat onze zomervakantie zich daar wel meer voor leent.

Strava

Natuurlijk mag Strava niet ontbreken. Ik stelde mijn doel voor het hardlopen in op 350 kilometer in een jaar. Voor het hardlopen kwam ik uiteindelijk uit op 431 kilometer. In 2024 wil ik graag gaan trainen richting de 10 kilometer lopen, dus dan zal het aantal kilometers hopelijk wel omhoog gaan. Bij de totale afstand, die je hiernaast ziet, zijn ook de wandelkilometers inbegrepen. En eigenlijk mogen die ook wel wat omhoog. Genoeg te doen dus komend jaar. 🙂
En ondanks dat het volgend jaar wat meer mag, kijk ik toch ook wel terug op een sportief 2023. Ik merk dat het steeds beter gaat en dat ik het hardlopen steeds leuker ga vinden. Soms vind ik het lastig om de motivatie te vinden, maar dat heeft nu ook wel te maken met het weer. Het loopt nu eenmaal fijner als het niet zo’n prutweer is.

Ook al lijkt het soms wel een overdaad een lijstjes, ik merk dat ik het toch wel leuk vind om ze toch eens goed te bekijken. Alleen bij Goodreads heb ik echt een doel van het aantal te lezen boeken. Dat wil ik ook echt graag halen. Komend jaar kan dat hardloopdoel in Strava ook nog wel wat meer invloed hebben. Bij Spotify geen doel, maar gewoon leuk om te zien. Ik ben wel benieuwd wie er volgend jaar mijn meest beluisterde artiest zal zijn.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
5 maanden geleden

Ik vind die Spotify lijst ook altijd zo interessant! Heb gemerkt dat ik erg vaak naar hetzelfde liedje heb geluisterd op de fiets omdat ik daar lekker op kan doortrappen :p

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x