De week van 23 oktober

We zijn weer compleet en het gewone leven na de vakantie kan weer van start. Nou ja, dat compleet zijn duurt niet zo heel lang. Daarover verderop in de week meer.

Maandag

Omdat ik deze week op woensdagmiddag werk, ben ik een dagje vrij. En dat voelt wel erg fijn. Ik heb sowieso maar een korte werkweek deze week. Het is een rustige dag met een avondprogramma. Op het programma een inspiratieavond over bestaanszekerheid, georganiseerd door PRO Oisterwijk, met spreker Ralf Embrechts. Hij vertelt een interessant verhaal over wat bestaanszekerheid eigenlijk inhoudt en over stille armoede. Na afloop kregen we de derde editie van de Quiet 500 mee naar huis, de tegenhanger van de Quote 500. Een mooie community, die helaas nog steeds nodig is.

Dinsdag

Onze eigenwijze hond wil niet getrimd worden, dus hebben we daar een andere oplossing voor. Als zijn klitten weer te erg worden, dan ontkomen we er echt niet aan, er moet weer een afspraak gemaakt worden bij de dierenarts. Daar krijgt hij een roesje en wordt hij geschoren. Het is dan altijd even wennen als hij weer thuis is, met zijn gladde look. Ook voor de katten, die zich soms lijken af te vragen wat die vreemde hond hier in huis doet.

Woensdag

Hardlopen gaat de laatste tijd niet zo lekker, ik ben het ritme een beetje kwijt. Dus moet ik echt gaan lopen deze ochtend. En niet verwacht, maar het gaat goed. Ik kan een fijn tempo vinden, dus ik kan mooi 5 kilometer lopen. Dan vind ik het wel weer lang genoeg. In de middag werk ik nog een paar uur. Omdat het buiten mijn normale werkritme ligt, raak ik daar een beetje door ontregeld. Irritant is dat, ik zou willen dat ik daarin wat flexibeler ben.

Donderdag

Voor de tweede keer deze week ga ik naar kantoor. Vandaag niet aan de telefoon, maar een projectdag. Het is een leuke, en zeker ook, leerzame dag. Fijn ook, want zo leer ik steeds meer collega’s kennen.
Daarna ga ik rustig aan naar huis, waar Joris druk bezig is met inpakken.
Tussendoor krijg ik nog een upgrade voor mijn kantoor, want ik verhuis tijdelijk naar zijn werkplek. Meer ruimte en minder wasgoed om me heen. 🙂 Ik heb nu ook een leuker achtergrondje voor als ik moet bellen via Teams. En ja, ik weet het, je kunt via Teams ook andere achtergronden instellen.

Vrijdag

De wekker gaat heel vroeg, om 5.00 uur. Het voelt nog alsof het midden in de nacht is. Joris vertrekt vandaag naar Zuid-Afrika en moet in Den Bosch de eerste trein hebben. En ik breng hem naar het station. Het voordeel is wel dat het nog heerlijk rustig is op de weg. 

Nadat ik Joris heb weggebracht heb ik nog een hele vrije dag voor me. Die ik uiteindelijk nuttig besteed met opruimen en poetsen. Vroeg naar bed gaan lukt helaas niet, in de avond maakt de oudste ook nog gebruik van mijn taxidienst. Maar dan mag ik, na een lange dag, eindelijk gaan slapen. 

Zaterdag

Om vervolgens om 7 uur weer te worden gewekt door de wekker. De jongste heeft een uit-wedstrijd en moet om 8 uur bij de voetbalvereniging staan. Ik ga hardlopen bij de atletiekvereniging en fiets daar met de middelste naar toe. Voor de oudste staat weer een rijles op het programma. Zo hebben we allemaal een drukke ochtend. De middag verloopt daarentegen (voor mij en de jongste) lekker rustig, met een bezoekje aan ons pap en wat aanrommelen in huis. In de avond heb ik weer taxidienst, de middelste heeft een Halloween-feest. Om in het Halloween- thema te blijven kijk ik samen met de jongste naar Gremlins. Die vond ik heel vroeger heel eng en nu eigenlijk heel lachwekkend.

Zondag

Ik wilde zo graag een keer uitslapen, verheugde me op dat uurtje extra, maar helaas. Weer vroeg wakker, dus maar opgestaan. Wel met het voornemen om er toch gewoon een luie dag van te maken, dus zwengel ik de Sims maar aan. En als ik daar eenmaal aan begin, is het moeilijk stoppen. 🙂
In de middag staat er voetbal op het programma, met de jongste en ons pap kijk ik PSV-Ajax. De jongste is de rest van de dag chagrijnig.

Inmiddels is de HelloFresh-box weer bezorgd. Daar zijn we sinds kort maar weer eens mee begonnen, mijn inspiratie voor het avondeten was weer ver op. Er zit een code bij voor een maand Videoland. Die avond beginnen de oudste en ik aan MAFS Australië. Ik ben nu al erg benieuwd hoe dat allemaal zal verlopen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mevrouw Niekje
6 maanden geleden

Fijn dat het hardlopen weer lukt, ik weet hoe fijn het is om door te bewegen de endorfine aan te maken. Dat je je niet prettig voelt bij andere werktijden / een ander ritme ben ik ook mee bekend. Voor mij is gekoppeld aan mijn eetpatroon en als dat dus ook ontregelt raakt komt de eetstoornis meteen om de hoek kijken. Ik snap dat jullie jongste niet blij is met zijn club, hier in de omgeving van Rotterdam lachen we er natuurlijk hartelijk om. Zo was het altijd al en zo zal het altijd wel blijven. Fijne week weer! x

Irene
Irene
6 maanden geleden

Ik duim dat je een keer kan uitslapen deze week! 😀 Ik zou het zelf ook wel weer eens fijn vinden, maar hier was er eentje ook al om 5u wakker vanochtend. Hij viel dan wel weer terug in slaap, maar bij mij lukte het niet meer echt :p
Onze Hello Fresh box heb ik sinds vorige week weer opgezegd omdat ik het te duur vond worden, maar ik mis het al. Het is toch wel héél handig hé.

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x