De week van 4 september

Je zou het niet zeggen, maar de meteorologische herfst ging op 1 september van start. Er is nog niet veel van te merken, en deze week wordt sterk beïnvloed door het (te) warme weer. Ik word er behoorlijk passief van.

Maandag

Nu is het dan echt zover, alledrie zijn ze naar school. Voor de oudste blijkt dat nog een uitdaging, want er is een wisselstoring en vervolgens een te volle trein. Met de hulp van de moeder van haar meereizende vriendin komt ze toch nog op tijd op school. Wat een gedoe meteen, ik hoop dat het niet al te vaak zal gebeuren.

Verder een rustige dag met een ochtend werken, wat boodschappen doen en een rondje met de hond. De week is rustig begonnen.

Maandagmiddag
Rondje hondje

Dinsdag

Na een hele dag binnen zitten, terwijl buiten de zon flink schijnt, ga ik in de avond weer een fijne ronde met Puk lopen. De jongste wandelt ook gezellig mee.

In onze tuin wordt het inmiddels steeds drukker. Ieder jaar komt er een hele groep spreeuwen bivakkeren in de bomen achterin de tuin. Ze zijn weer gearriveerd en ze kletsen er heerlijk op los. Dat we altijd druiven voor ze laten hangen, zal ook wel bijdragen aan het ieder jaar weer hier terugkeren.

Woensdag

Nadat de jongste naar school is vertrokken, ga ik een rondje hardlopen. Het gaat best lekker en het lukt weer eens om 5 kilometer aan een stuk te lopen. Daarna nog even boodschappen doen en moet ik eigenlijk ook echt in huis aan de slag. Maar met dat warme weer lukt het me nooit zo goed om mezelf aan het werk te zetten.

In de middag fiets ik nog even naar mijn vader en bekijk ik de grote zonnebloemen bij hem in de tuin. En na het eten staat er nog een doelnetten-ophang-activiteit op het programma. In de app-groep van het voetbalteam stond een oproepje aan ouders om even mee te helpen. Samen met een erg klein groepje ouders heb ik mijn taak volbracht.

Zonnebloem
Het voetbalveld

Donderdag

Een korte dag op kantoor en na het werk nog even langs de EkoPlaza, want die zit op de route naar huis. Daar vind ik hele mooie doosjes thee, die ook nog eens in de aanbieding zijn. 🙂

Het is behoorlijk zweten op de fiets, dus thuis kleed ik me snel om, voordat ik met de middelste naar een afspraak met de huisarts ga. Ze lijkt deze week heel veel last te hebben van allergieën, dus toch maar eens laten checken.

Vrijdag

En dan zijn we alweer aanbeland bij de laatste dag van de werkweek. Een dagje in de warmte thuis werken, ik ben nog steeds blij met mijn kleine usb-ventilator die toch wel voor een beetje verkoeling zorgt. Deze keer kan ik niet om 5 uur al afsluiten, er kwam nog even een telefoontje tussendoor, maar dan is het echt zover, weekend! Met in de avond al een voetbalwedstrijd op het programma. De jongste kreeg via een vriendje vrijkaartjes voor Willem II. Dat vond ik nog wel even spannend, want het was een wat onrustige week voor Willem II. Dat blijkt ook wel uit alle politie die bij de wedstrijd aanwezig is. Maar we zitten in een rustig vak en we zien Willem II winnen. Een prima voetbalavond.

Zaterdag

Als ik wakker word, lees ik over de aardbeving in Marokko, wat verschrikkelijk. Wat een ellende waar mensen zomaar van het ene op het andere moment in terecht komen. Je kunt je er niets bij voorstellen. Ondertussen gaat hier het leven gewoon door…*

Zo staat er vandaag nog meer voetbal op het programma, want de jongste heeft zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Vorige week ging het niet door, maar vandaag gelukkig wel. Alhoewel het wel erg warm is! Helaas verliezen ze, maar het was toch een leuke wedstrijd. Volgende keer beter!
Daarna is het snel door naar huis en boodschappen doen met mijn vader, want met dit warme weer wordt het echt toch wel een keer tijd om te gaan bbq-en.

Zondag

Ik ben alweer vroeg wakker, dus ik kan ook vroeg gaan hardlopen. Voor de warmte, alhoewel ik het al snel te warm vind. Maar het gaat prima, ik haal mijn weekdoel weer een keer. Het meest actieve deel van de dag zit er al weer op. Verder wordt het gewoon rustig aan met dit warme weer. Komende week wordt het gelukkig weer wat koeler.

* Ik twijfel over dit stukje, zet ik het er wel of niet bij. Want het is verschrikkelijk wat daar in Marokko is gebeurd. Ik wil er toch even bij stil staan. De harde werkelijkheid is ook dat alles hier gewoon doorgaat, ook dit weekoverzicht. Maar het helemaal niet benoemen, dat kan ik ook niet.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mevrouw Niekje
10 maanden geleden

Het leven gaat inderdaad gewoon door, ook voor mij. Ik appte mijn Marokkaanse collega op zaterdagochtend, zij heeft geen familie of vrienden in het gebied maar is natuurlijk wel heel erg betrokken. Ik kan me er alles bij voorstellen!
Fijn dat je weer lekker hardloopt. Ik kan me daar namelijk ook alles bij voorstellen, alleen doe ik mijn ding in een sportschool omdat ik niet goed ben in hardlopen. Mijn week was goed, beetje warm, maar verder lekker gewerkt en verder niet veel bijzonders gedaan. Vind ik helemaal prima!

Adriaantje
10 maanden geleden

Ja, Marokko houdt ons wel bezig. Ook met mijn M. sportmaatjes is het in de familie oké. Wel vertelde een van hen dat ze in de vakantie in dat gebied is geweest.
Ze bezochten eerst haar schoonfamilie en maakten daarna een rondreis.
Die thee(doosjes) zien er leuk uit, heb ik mooi een ideetje voor een cadeautje.
Knap, dat je hardloopt, ik houd het maar bij wandelen en sporten.
Groetjes!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x