De week van 28 augustus

Het gewone leven komt steeds meer terug deze week. En de herfst komt ook steeds meer in zicht. Ik vind het wel fijn dat september weer begint, de zomerkleren bijna de kast in kunnen en de truien weer wat vaker tevoorschijn komen.

Maandag

Vandaag begint de jongste weer met school. Dat is weer even wennen. Sowieso is het een vreemde ochtend, omdat we naar de uitvaart gaan van de moeder van een hele goede vriendin. Eigenlijk gewoon een verdrietige ochtend. 

Om mijn hoofd leeg te maken, ga ik maar even een rondje hardlopen. Het wordt een klein rondje, omdat ik er dan eigenlijk wel weer klaar mee ben. 😊

Hardlooprondje
The Never Ending Story

Dinsdag

Na een hele dag werken ben ik wel toe aan wat beweging. Ik merk ook wel dat mijn stappenaantal een dalende lijn heeft ingezet. Het wordt tijd om dat weer wat op te gaan krikken. En dat hoeven er niet iedere dag 10.000 te zijn, maar zo gemiddeld per week moet dat toch wel lukken. Vandaag werd de hond daar de dupe van, want ik besloot een lange avondwandeling te maken. Een mooi rondje van bijna 6 kilometer. 

Vandaag is trouwens ook de middelste van start gegaan met school. Het wordt steeds stiller in huis. 

Woensdag

Omdat ik maandag niet werkte, doe ik dat vandaag. Met als gevolg dat ik de rest van de week steeds het gevoel heb dat het een andere dag is. 

Voordat ik aan het werk ga, fiets ik eerst even naar de bakker om brood te halen. We hebben altijd een voorraad in de vriezer liggen en die moet worden aangevuld. Dus met 4 broden fiets ik weer, door de regen, naar huis en kan ik aan het werk. Een kort dagje en de oudste vangt even de jongste op als hij thuis komt van school. Nog voordat ik mijn computer heb afgesloten is hij alweer vertrokken richting het schoolplein om te gaan voetballen. 

Ik heb trouwens weer een invite voor Bluesky beschikbaar, mocht je interesse hebben. 

Pas op!
Over het bruggetje

Donderdag

Na het werk fiets ik tussen de buien door naar huis. Zo’n 10 minuten nadat ik thuis ben, valt het er weer even met bakken uit. Als het weer droog is, besluit ik mijn hardloopkleren maar weer aan te doen. Het wordt weer een klein rondje, want mijn benen zijn zo zwaar. Misschien wil ik te hard of heb ik het fietsen nog teveel in de benen, maar het wil niet. 

Geen idee of het door het lopen komt of misschien doordat ik te weinig heb gedronken, ‘s avonds voel ik een hoop onrust. Ik kan me nergens op focussen en heb ook nog eens heel veel zin in chocolade. De oudste heeft nog een voorraadje en ik vraag braad toestemming voordat ik daar wat weg haal. 

Vrijdag

Vandaag is het de beurt aan de oudste om te beginnen met school, nu is de vakantie echt voor ons hele gezin voorbij. Ik werk thuis en de tijd vliegt, vooral in de ochtend, voorbij. En om 17.00 uur wens ik iedereen een fijn weekend en sluit ik af.
Ik hoef vanavond niet te koken, want Joris en ik gaan uit eten, met z’n tweetjes. We gaan eten bij Reblochon in Haaren. Daar waren we nog niet eerder geweest, ik kende het eerlijk gezegd ook niet. Het is een klein restaurant en toch ruim opgezet. Zo fijn dat je niet zo hutje-mutje zit. Ik vond het allemaal best wel chic met al die mooie gerechtjes, het waren net kunstwerkjes. En die kunstwerkjes waren echt heel erg lekker, we hebben heerlijk gegeten. Daar wil ik zeker nog een keer naartoe!

In de voortuin
Lekker lui

Zaterdag

Deze ochtend ga ik weer met de loopgroep van de atletiek-vereniging mee. Mijn conditie is de afgelopen weken wat achteruit gegaan, maar het lukt toch om goed mee te lopen. De afgelopen week ging het alweer wat beter met het vaker lopen, dus ga ik proberen om vol te houden. Afgelopen week heb wel onze middelste en mijzelf ingeschreven voor de Urban Trail in Eindhoven. Dat is wel pas in december, maar toch een leuk vooruitzicht.
In de middag gaan we naar De Rode Lelie voor onze jaarlijkse familiedag. Het is leuk om iedereen weer even te zien en wat bij te praten. En het weer werkt ook fijn mee. We eten daar nog wat en dan gaan we weer richting huis.

Zondag

Een rustig-aan-dag vandaag, waarbij ik eens niet voor 7 uur wakker ben. Het voelt al bijna als uitslapen. Joris heeft een fietstocht op het programma staan, dus die is alweer vroeg de deur uit en zal vanmiddag pas weer thuis zijn. Ik vind het altijd fijner als hij gaat hardlopen, dat duurt tenminste niet zo lang.

Met de jongste ga ik even Puk uitlaten en daarna doe ik wat boodschappen. Mijn eerste poging is bij de dichtstbijzijnde supermarkt, maar als de eerste twee dingen van mijn lijstje al niet verkrijgbaar zijn, waag ik een tweede poging bij de volgende, waar ik wel alles kan vinden.

Fijne muziek
Aan tafel

Voor vanmiddag heb ik nog niet veel plannen. Misschien even naar het dorp. Er is ook nog een F1 race, dus die kan ik ook nog even kijken. Verder ben ik wat aan het fröbelen met mijn blog. Misschien komt het door de overgang naar een ander seizoen, maar ik wil het weer wat anders. 🙂

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Zo simpel is dan geluk
7 maanden geleden

Stom is dat hè als je op een andere dag werkt dan normaal. Ben je meteen elke keer kwijt welke dag het is!

Irene
7 maanden geleden
Antwoord aan  Aukje

Maar ook leuk want vrijdaggevoel is wel tof (vind ik toch) en dat heb je dan 2 keer als je geluk hebt! 😀
En tof die radio FIP, staat hier ook vaak op!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x