Gelezen #6

Hieronder weer een aantal boeken die ik heb gelezen. Vooral over het laatste boek ben ik erg enthousiast. Maar die andere twee mogen er zeker ook zijn!

Heeft iemand Charlotte Salter gezien? – Nicci French

De boeken van Nicci French lees ik graag. Dus ook naar deze was ik weer erg benieuwd. Hieronder even een korte samenvatting.

Charlotte Salter komt niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

In het begin van het boek was het me niet helemaal duidelijk in welke tijd het nu afspeelde. Het zorgde onbewust wat voor verwarring, waardoor ik niet lekker in het boek kwam. Maar naarmate ik verder in het verhaal kwam, pakte het me steeds meer. Een deel van het verhaal speelt begin jaren ’90, het andere deel in de huidige tijd. Dat maakt sommige dingen ook heel herkenbaar. Het verhaal is goed en vlot geschreven, het leest fijn weg. Het verhaal blijft spannend.

Waardering: 4 uit 5.

Madame Le Commissaire en de dood van de politiechef – Pierre Martin

Deel 3 uit de serie van deze madame, ik vind het fijne boeken om te lezen als ik behoefte heb aan wat luchtigers, maar wat toch wel een beetje spanning heeft. Hieronder een korte samenvatting.

Isabelle Bonnet, gerespecteerd voormalig leidinggevende van een geheime dienst in Parijs, keerde terug naar de sfeervolle Provence om te herstellen van traumatische ervaringen. Rust is er echter niet bij wanneer er wederom een beroep wordt gedaan op haar uitzonderlijke expertise. Bij de vermeende zelfmoord van een hoge politiebeambte uit havenstad Toulon komt de charmante inspecteur verschillende tegenstrijdigheden op het spoor.

Naast de zelfmoord wordt er ook oude overval op een juwelier onderzocht. Ook in dit boek van de serie word je weer fijn meegenomen in de ontwikkeling van beide zaken. Allebei niet volledig voorspelbaar, maar misschien ook niet geheel verrassend. Maar erg leuk om te lezen en om weer mee te speuren.

Waardering: 4 uit 5.

Het meisje met de luidende stem – Abi Daré

Het mooiste boek dat ik deze zomer heb gelezen is dit boek, Het meisje met de luidende stem. Zo mooi geschreven. Hieronder een kort stukje om je een idee te geven van het verhaal.

Adunni, die opgroeit in een arm Nigeriaans plattelandsdorp, weet wat ze wil: onderwijs. Dit is, zo heeft haar moeder haar verteld, de enige manier om een ‘luidende stem’ te krijgen: het vermogen om voor jezelf op te komen. Maar als Adunni’s moeder overlijdt, verkoopt haar vader haar in plaats daarvan als bruid aan een oude taxichauffeur.

Het boek is op een bijzondere manier geschreven (ook erg knap om hier een goede vertaling van te maken). Het is een soort gebroken Engels, wat zich gaandeweg het boek verder ontwikkelt. Dat is ook juist een mooi element aan het boek, want Adunni maakt een hele ontwikkeling mee. Zij, als hoofdpersoon, laat je meeleven in haar verhaal. Ik vind haar ontwapenend en een meisje met veel lef. Ze komt voor zichzelf op, ook al brengt dit haar soms in de problemen. Haar verhaal is triest en tegelijkertijd indrukwekkend. Het is een prachtig opgeschreven verhaal, wat me tot tranen toe roerde.

Waardering: 5 uit 5.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x