Het deo-dilemma

In mijn eerste badkamerkastje-bericht had ik het kort al over mijn deo-dilemma. Want dat vind ik het wel, een dilemma. Het lijkt namelijk wel of geen één keuze de volledig juiste keuze is. En waarom een volledig bericht voor een deodorant? Daar komt wat onzekerheid bij kijken. Of laat ik het positiever formuleren, ik voel me zekerder als ik weet dat ik een deodorant gebruik die werkt. En het is niet zo dat ik overmatig zweet of dat het snel ruikt, het is gewoon dat stemmetje in mijn hoofd die zich dat afvraagt. Dat stemmetje dat ervoor zorgt dat de keuze voor een deodorant nog best wel lastig is.

Daardoor ben ik inmiddels in het bezit van een aardige verzameling deodorant. Maar helaas heb ik nog niet met het idee dat ik de juiste heb gevonden. Hieronder een lijstje van wat ik welke merken ik inmiddels heb geprobeerd:

  • Nivea, de deodorant die ik het meeste gebruik. Omdat deze goed werkt. Maar helaas wel met die schadelijke stoffen, die ik dan weer liever niet gebruik. In een spuitbus, wat ik ook fijn vindt, omdat je even bij kan spuiten en het dan meteen een wat frisser gevoel geeft.
  • Lekker in een potje, inmiddels The Lekker Company. Hier heb ik goede ervaringen mee. Handig ook dat je deze al heel snel in de supermarkt kon kopen. Op de site is het aanbod in geuren toegenomen, in de supermarkt is die helaas afgenomen.
  • Happy Earth, dit was mijn trouwe reisgenoot in Tanzania en ik vond ‘m echt heel erg fijn. Maar het lijkt wel of er iets met de geur is gebeurd. Want inmiddels vind ik de geur helemaal niet meer prettig en gebruik ik deze dus niet meer.
  • Wild, mooi vormgegeven en een handige verpakking. Hiervan heb ik twee geuren liggen, maar ik heb het idee dat ik er doorheen zweet. Ik weet het niet, ik voel me er niet fijn bij. Misschien heb ik dan net de verkeerde geuren gekozen.

Omdat mijn zoektocht nog niet is beëindigd, ben ik wel benieuwd naar jouw ervaring. Want wat is voor jou de fijnste deodorant. Of heb je toevallig ervaring met één van de deodorants hieronder? Want daar ben ik wel nieuwsgierig naar en ze beloven natuurlijk ook allemaal van alles, maar maken ze dat ook waar?

  • We Love the Planet, met bijvoorbeeld een geur als Forever Fresh. Dat kan dan toch niet mis gaan, zou je denken. Verkrijgbaar als stick, maar ook in een potje. Zonder rommel, wat sowieso wel op mijn verlanglijstje staat. Maar is deze echt zo fresh?
  • Loveli, daar gebruikte ik lang geleden wel eens een mini van uit. Ik weet dat ik toen niet zo heel enthousiast was. Maar door de enthousiaste reviews ga ik dan toch twijfelen. Ja, ik weet het, ik ben nogal gemakkelijk te beïnvloeden.
  • Ik gebruik regelmatig shampoo-bars, het wast prima mijn haar en neemt een stuk minder ruimte in dan al die flessen (die ik ook nog steeds aan het opmaken ben). En natuurlijk is daar inmiddels ook deodorant te koop. Zoals bij Happy Soaps of Shampoobars. Allebei prima merken voor de shampoo, maar deodorant heb ik nog niet geprobeerd.

Zoals ik eerder al schreef, ben ik erg benieuwd naar jouw ervaring. Wat is voor jou een fijne deo, wat is jouw aanrader?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luus
9 maanden geleden

Ken je het Belgische merk OY deo? Dit is heel anders dan de standaard deo’s, want je smeert een crème op je oksels voordat je gaat douchen, laat dit 2 minuutjes intrekken en gaat dan douchen. Ik doe na het douchen altijd nog een natuurlijke deo erover voor de geur.
Ik weet natuurlijk niet hoeveel je zweet, want door elke deo kun je in principe heen zweten. Maar wat ik van OY weet (na 3-4 jaar gebruiken nu zoiets), is dat het de bacteriën op de huid aanpakt en je daardoor minder gaat stinken.
Je zweet wel nog, al heb ik het idee dat ik wel minder zweet. Misschien iets om te proberen?
Ook misschien handig om te vermelden, de prijs lijkt hoog. Ik koop 1 keer per jaar 2 tubes en doe daar het hele jaar mee.
Wie weet heb je er iets aan 🙂

Irene
9 maanden geleden

Ah jammer dat Wild niet werkt voor je! Ik probeerde lekkerineenpotje ook een paar jaar terug en die werkte voor mij na een tijdje niet meer terwijl ik Wild nu al meer dan een jaar gebruik en daar nog altijd tevreden van ben.
Ik wissel regelmatig af met Rexona Maximum Protection en dat is echt de allerbeste deo die ik ooit heb gehad. Niet per se duurzaam (al doe je wel lang met een verpakking) maar goed ja, dat is dan de bluts met de buil. Ik moet daar ook nooit mee bijwerken. Ik smeer hem ‘s morgens op en kom er dan de hele dag zonder problemen mee door.

Geke
9 maanden geleden

Herkenbaar dat de zoektocht naar bepaalde dingen resteert in een boel aankopen die het dan toch niet zijn.
Qua deo heb ik het idee van ‘natuurlijk’ opgegeven. Ik zweet nogal veel (vooral in stress situaties) en tja, dat zweten geeft dan nog es extra stress etc.
Dus daarom kies ik maar voor een regulier product. Ik gebruik dagelijks de Rexona maximum (maar wel de kleine rollers die ze bij de AH hebben) en twee keer in de week doe ik ‘s avonds wat Odorex Extra Dry onder mijn oksels. Dat is wel gemeen spul bij het opdoen maar het helpt wel heel goed…
Ik heb trouwens gehoord dat het beste moment van deo opdoen eigenlijk ‘s avonds zou zijn? Het was iets met lichaamstemperatuur en opname maar hoe het precies zat zou ik weer eens moeten opzoeken.

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x