De week van 17 april

Daar is ie weer, het weekoverzicht van de afgelopen week. Volgens Strava een erg sportieve week, waarbij ik op moet passen voor overtraining. Wel mooi om te zien in de schemaatjes hoe mijn conditie zich ontwikkelt. Maar goed, wat deed ik dan allemaal deze week?

Maandag

Na die luie zondag met veel passief sporten komt er vandaag weer wat meer beweging in. Ik start rustig op met wat aanrommelen in huis en even boodschappen doen. De grote vraag hier is altijd wat we eten ‘s avonds en vandaag heb ik zin in pasta. Het wordt dit recept en ik kan alvast verklappen dat het het bij het avondeten wisselend wordt ontvangen, maar de meerderheid vond het lekker.

Maar voordat ik aan die maaltijd ga beginnen, ga ik eerst op pad met Puk. Ik heb een hele avontuurlijke route in gedachten, maar kom allerlei hindernissen tegen. Zo staan er schapen, waardoor een pad is afgesloten. Loop ik vast met mijn alternatieve route en is er een weg afgesloten waarvan ik dacht er nog een paadje vrij zou zijn. Toch hebben we lekker gewandeld.

Dinsdag

Vandaag start ik met een rondje hardlopen. Na die 5 kilometer van afgelopen zaterdag heb ik wel weer zin in. Ga ik dit echt leuk vinden, dat hardlopen? Het lopen gaat tenminste wel weer lekker. En als ik in de ochtend ga lopen, doe ik dat eigenlijk altijd op nuchtere maag, dus bij terugkomst trakteer ik mezelf op een fijn ontbijtje.

Verder staat er weinig op de planning vandaag, dus ga ik ook nog even in de slag met mijn cursus. Dat komt er de laatste tijd niet zo van, daar moet ik weer wat ritme in vinden.

Woensdag

Het zou wel wat warmer morgen zijn, maar het is toch niet zo slecht vandaag. De jongste gaat ‘s middags afspreken, dus ik ga met de hond op pad. We wandelen ruim 5 kilometer, een fijne wandeling. Heerlijk om te zien hoe alles weer steeds groener wordt.

Donderdag

De dag begint weer met een rondje hardlopen. Ik probeer dat nu zo’n 3 keer in de week te doen. Daar is mijn Strava het niet helemaal mee eens, die vindt blijkbaar dat ik iets rustiger moet opbouwen. Maar ik heb er een aardig ritme in zitten en zolang het goed gaat, wil ik proberen het zo vol te houden.

Nadat ik even koffie heb gedronken bij ons pap, fiets ik op de terugweg langs het tuincentrum voor wat plantjes. Ik wil graag weer wat meer lavendel in de tuin en ik vind ook nog een blauwe bessen-struik. Hopelijk komen daar veel blauwe bessen aan en kan ik ze plukken, voordat de middelste ze allemaal al op heeft. πŸ™‚

Vrijdag

In onze straat hangen dynamische verkeersborden, van die snelheidsmeter die aangeven hoe hard je rijdt. Ik kan de snelheden ook zien en wat ik eigenlijk al wist wordt bevestigd, de meeste auto’s rijden te hard. De snelheid op het bord lijkt ook geen reden om iets langzamer te gaan rijden, dus heb ik maar eens een mail gestuurd naar de gemeente Oisterwijk. Want hoe zit dat met die borden? Worden die opgehangen en verder niets of komt daar nog een vervolgactie op? Ik ben benieuwd naar het antwoord.

En ja hoor, het is eindelijk zover. Waar ze alledrie zo naar uit kijken, het is vakantie! Nou ja, misschien niet alledrie. De oudste heeft een druk leerschema, met de eindexamens in zicht.

Zaterdag

Na De Vennenloop heb ik me ingeschreven als proeflid bij de atletiekvereniging en vandaag is het dan zover, de eerste training. Ik loop al enkele jaren rond bij deze vereniging, ken inmiddels wel wat mensen, maar ik vind het toch een beetje spannend. Daardoor ben ik natuurlijk al vroeg wakker, wat ik ook wel weer fijn vind, want ik kan rustig de dag starten.

Met onze middelste fiets ik mee die kant op, zij gaat training geven aan de pupillen en daarna zelf trainen. Ik sluit me aan bij de D-groep en om 9.15 uur vertrekken we. Het gaat lekker, ik kan het tempo goed bijhouden, kan tijdens het lopen ook nog gezellig bijpraten. Als ik alleen loop, ga ik meestal harder, maar dit is prima om mijn conditie verder op te bouwen.

Het was echt leuk om weer eens in een groep te lopen en de afwisseling van alleen lopen en in een groep lijkt me een prima optie. Volgende week ga ik weer.

Zondag

De dag begint vandaag weer heerlijk zonnig, dus misschien straks nog even de tuin in. Gisteren was het nationale zaaidag, maar na de hardlooptraining heeft het voornamelijk geregend en heb ik dus nog niet gezaaid. Voor de groei van de bloemetjes zou het ook wel wat warmer mogen zijn. Komende week wordt het week koud ‘s nachts, dus misschien kan ik die zaaidag maar beter een week uitstellen.

Verder weer een passieve sportieve dag vandaag, met de marathon van Londen waar Sifan Hassan haar debuut maakt en vanmiddag Luik-Bastenaken-Luik. Tussendoor wordt het nog even zappen naar PSV – Ajax, maar de jongste zal die wedstrijd wel helemaal volgen en ons op de hoogte houden van de tussenstand.

Een fijne zondag!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
Irene
11 maanden geleden

Inderdaad een erg sportief weekje! Goed bezig! πŸ™‚ Welke cursus doe je?

Blog by Linda
11 maanden geleden

Goed bezig met hardlopen! Fijn gevoel om te merken dat het steeds beter gaat (en leuker wordt!) πŸ˜€

Leonie van der Laan
11 maanden geleden

Wat knap dat je dit soort weekoverzichtjes kunt bijhouden, ik moet er echt niet aan denken om dat voor mijn blog elke week allemaal op een rij te zetten πŸ˜›

Je schrijft wel heel leuk, ik ga hier vaker terugkomen! Liefs!

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x