De week van 13 maart

Mijn poging om uit te slapen op deze zondag is niet helemaal gelukt. Laten we het er maar op houden dat ik een echt ochtendmens ben en dat uitslapen gewoon niets voor mij is.
De afgelopen week wilde ik ook nog wel even een bericht plaatsen, maar ook dat is niet gelukt. Het lijkt wel een week vol mislukkingen, maar dat valt toch ook wel mee.

Maandag

Het lukte namelijk wel om weer te gaan hardlopen, de knie voelde weer goed, dus ging ik weer met Evy op pad. Ik deed een training, die al eerder in het programma zat. Dus wat minder lang aan een stuk hardlopen. Het ging goed en Evy was weer fier op me. 🙂

Dinsdag

Een wat rare dag vandaag. Met ons pap heb ik afgesproken om de kleding van ons mam op te gaan ruimen. Ik merk dat ik in zo’n situatie heel praktisch word, en ons pap ook, dus het was allemaal best snel opgeruimd. Een aantal dingen heb ik mee naar huis genomen. Mijn moeder, Sterre en ik hebben ongeveer dezelfde maat. Het voelt dan wel wat raar om die kleding te dragen, maar ook wel weer fijn op de één of andere manier.

Woensdag

Vandaag is de dag om te gaan stemmen voor de Provinciale Staten. Zulke dagen vind ik altijd heel bijzonder, ik voel me dan de hele dag een beetje gespannen, omdat ik ook gewoon benieuwd ben naar de uitslag. Dus ik vind het altijd een bijzonder moment om te gaan stemmen. Ik vind dat ook mijn plicht, dus als er verkiezingen zijn, sla ik dat nooit over.
Als dan ‘s avonds de eerste exit-polls binnen komen, dan ben ik blij met de stemmen voor links, maar zie ik ook de winst van BBB. Ik denk dat de natuur de grote verliezer is in deze verkiezingen.

Donderdag

Het voelt steeds meer als lente en samen met een vriendin wandel ik door de bossen. Het blijft zo fijn om zo snel de bossen in te kunnen wandelen. Het is iets waar ik regelmatig bij stil sta, dat we zo fijn wonen hier. Ons huis kan nog een hoop verbetering gebruiken en ik zou het soms best in willen ruilen voor een nieuwer model. Maar ja, de plek is nu zo fijn.

Vrijdag

Met de trein reizen Joris en ik naar Eindhoven. Voor ons is dat meteen een nostalgisch ritje, omdat we elkaar hebben leren tijdens de treinreizen naar Eindhoven in de tijd dat we daar allebei op school zaten.
Doel van deze treinreis was het Van Abbemuseum. Daar is een tentoonstelling over de jaren ’90, die we wel wilden bekijken. En sowieso is het een mooi museum om te bezoeken. Het heeft een bijzondere indeling en het gebouw zelf vind ik al een bezienswaardig op zich.
Een fijn uitstapje met ook nog eens heerlijk weer.

Zaterdag

De wekker gaat eerder dan op een doordeweekse dag. Joris en de middelste hebben de Dag van de Atletiek in Papendal en de jongste moet om 8.45 uur op het veld staan voor een uit-wedstrijd. Ik ben natuurlijk al weer voor de wekker wakker, dus ik start rustig op.
Het is eigenlijk helemaal een rustige zaterdag. Het zonnetje schijnt lekker, ik ruim wat rommel op in de tuin en draai wat wasjes.
‘s Avonds kijken we een aflevering van de serie Chernobyl. Die staat al lang op ons lijstje van nog te kijken series. Het is natuurlijk geen leuke serie, want het is een verschrikkelijk verhaal. Maar de eerste aflevering maakt al veel indruk.

Zondag

Vanochtend staat er een familiebezoekje gepland. De rest van de dag wordt een passieve sportieve dag met Ajax-Feyenoord en de Formule 1. Bij de Formule 1 heb ik altijd wat dubbele gevoelens. Ik vind het best spannend om te kijken (alhoewel ik er soms ook prima bij in slaap kan vallen), maar het blijven toch auto’s die daar rondjes rijden en van alles uitstoten. Het blijft toch lastig om het allemaal goed te doen, om het voor mijn gevoel allemaal goed te doen.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Je gevoel op zo’n verkiezingsdag begrijp ik wel, het is ook spannend want er hangt veel vanaf. Ik ben ook een linkse kiezer en ik denk ook milieu aan het kortste eind getrokken heeft deze ronde. Alles rondom de boeren en stikstof is een ingewikkeld verhaal en lang niet zo eenvoudig als mensen denken. Wis de grote supermarkten en voedselproducten niet uit! Laten we hopen dat er goede coalities worden gevormd die goede dingen doen. Fijn dat je weer kan hardlopen!

Blog by Linda
1 jaar geleden

Die tentoonstelling in het museum klinkt leuk! En ja, ik snap je qua verkiezingen, want het milieu zal daar niet heel blij mee zijn, maar kan dat natuurlijk niet zeggen…

Adriaantje
1 jaar geleden

Mooie week weer, fijn dat het hardlopen goed ging!

sammie
1 jaar geleden

Ik denk inderdaad ook dat de natuur de verliezer is na deze verkiezingen. Was ook wel verbaasd dat er zoveel mensen op bbb gestemd hebben. had ik niet verwacht. Leuke blog!

8
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x