Gekeken #1

‘s Avonds op de bank tv kijken, ik vind het altijd een fijn moment van de dag. Het is ook gewoon even je hoofd leeg maken, even iets anders. Dat lukt soms zo goed, dat ik voor de tv in slaap sukkel. Maar ja, dan zal het toch niet spannend genoeg zijn wat er te zien is. Gelukkig blijft er genoeg over waar ik niet bij in slaap val.

Zo keek ik de afgelopen tijd naar:

Wie is de Mol

Het programma waar we met het hele gezin naar uitkijken, Wie is de Mol. Zodra het weer kan wordt in de app een poule aangemaakt en gaan we op zoek naar De Mol. Natuurlijk is het lastig die te vinden, het programma wordt zo gemonteerd dat het niet te gemakkelijk is. We zitten meestal ook niet op één lijn, wat het eigenlijk alleen maar leuker maakt. Mijn punten heb ik inmiddels allemaal ingezet op Jurre. Die vind ik iedere aflevering verdachter worden. Risico is natuurlijk ook dat hij er uit vliegt en ik al mijn punten kwijt ben.

Dreamschool

Vorig seizoen heb ik misschien maar één aflevering gezien, maar deze keer ben ik toch blijven hangen. Bij de jongeren van Dreamschool, die allemaal een eigen reden hebben om hieraan mee te doen. En vooral met de hoop om er beter uit te komen, om alles goed op de rit te krijgen. Dat blijkt toch wel een erg grote uitdaging. Want de jongeren zijn moeilijk te motiveren, zoeken allerlei uitvluchten of komen gewoon niet opdagen. En als je de verhalen hoort en wat meer komt te weten over hun achtergrond, dan begrijp je steeds beter waarom het zo lastig gaat. Ik hoop echt dat ze allemaal hun weg gaan vinden.

De Huizenfixers

Na Dreamschool komt De Huizenfixers, een programma waar gezocht wordt naar een huis voor mensen die echt dringend een huis nodig hebben. Het is een programma wat aandacht besteed aan de krappe huizenmarkt, maar met een luchtige insteek. En vaak ook een creatieve insteek. Er wordt druk gezocht naar woonruimte, maar wijken dan af van de reguliere markt en komen op bijzondere woonplekken terecht. Zoals een woongroep, een tiny house gemeenschap of ze komen terecht op een klein eiland. Het is dus net even anders dan het standaard huizenprogramma en dat inkijkje in andere manieren van wonen vind ik wel een leuk onderdeel van dit programma.

Rampvlucht

Op 4 oktober 1992 vond de Bijlmerramp plaats. Een verschrikkelijke ramp, waarbij een Boeing neerstortte op twee flats in de Bijlmer. Het verhaal rondom die ramp wordt verteld in Rampvlucht. Je kijkt mee met Asha Willems, een bewoonster van de Bijlmer die haar vriend verloor, Vincent Dekker, luchtvaartjournalist van Trouw en Pierre Heijboer, journalist van De Volkskrant. De eerste is een fictieve persoon, gebaseerd op verschillende bewoners, de journalisten zijn echte personen.
De serie is indrukwekkend en geeft een duidelijk beeld van de ramp. Zover als dat mogelijk is, want ook nu zijn er nog steeds veel onbeantwoorde vragen. Die komen uitgebreid aan bod en je valt soms van de ene in de andere verbazing. Het is verschrikkelijk wat daar is gebeurd, de hele ramp alleen al. Maar dat er daarna zoveel zolang onduidelijk blijft is onbegrijpelijk. Zelfs een parlementaire enquête zorgt niet voor antwoorden. Want zo is nog steeds onduidelijk wat er precies in het vliegtuig zat, wie die mannen in witte pakken waren en hebben de bewoners van de Bijlmer nooit voldoende hulp gekregen.
De antwoorden op sommige vragen staan misschien wel in de onderzoeksresultaten die nu nog geheim worden gehouden. Deze worden pas in 2062 openbaar. Maar ik hoop echt dat, onder andere door deze serie, die termijn wordt ingekort naar 30 jaar. Zodat die doofpot eindelijk eens open kan.

Heb jij nog tips voor goede series, films of documentaires? Laat het me weten via een reactie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ilona
Ilona
1 jaar geleden

Wie is de Mol: Daniel! Hij wordt zo niet verdacht dat het verdacht is. Ik heb al mijn punten erop gezet, dus ik kan ze volgende week ook allemaal kwijt zijn 🙈. Dreamschool kijk ik ook altijd. Interessant en mooi. Ik ben benieuwd hoe sommige leerlingen uiteindelijk gaan eindigen.

sammie
1 jaar geleden

Rampvlucht heb ik ook gezien, alle afleveringen. vond het heel indrukwekkend en vraag me ook af in hoeverre alles nou waar is uit deze serie, ook omdat er nog zoveel vragen zijn. echt bizar!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x