De week van 9 januari

Deze week veel dagen aan het werk, dus dan komt er niet zoveel bij meestal. Dit weekend was ik eigenlijk vrij, maar vanmiddag heb ik de dienst van een collega overgenomen. Dan ben ik wel morgen vrij, dus dat is toch een goede ruil. πŸ™‚ Eerst maar eens even terug naar het begin van de week, terug naar maandag 9 januari.

Maandag

De eerste dag werken na een week vakantie betekent voor mij altijd dat ik weer een beetje op gang moet komen. De jongste is vandaag ziek thuis, Joris kan gelukkig thuis werken, maar je gaat dan toch ook niet zo lekker naar je werk. Ik heb gelukkig maar een korte dag en we hoeven ons ‘s avonds een keer niet te haasten voor de voetbaltraining.

Dinsdag

Nog steeds een zieke in huis, een thuiswerkende man en een lange werkdag voor de boeg. Ik merk dat ik er inmiddels al weer wat beter in zit, dat is fijn. Ik slaap alleen slecht, heel irritant, wat ervoor zorgt dat ik ‘s avond op de bank in slaap sukkel.

Woensdag

De jongste gaat weer naar school en ik begin mijn dag met een rondje hardlopen. Ik merk dat ik de laatste tijd weer steeds meer uitstelgedrag krijg, dus ik moet me er echt toe zetten om te gaan. Na dat rondje en een verfrissende douche rijd ik even naar de Heemkundekring om daar wat oude tijdschriften af te gooien. Nog even bij ons pap op de koffie en dan is het alweer bijna lunchtijd. Daarna nog wat aanrommelen in huis, ‘s avonds wat tv kijken en de dag is weer omgevlogen.

Donderdag

Na een korte dag werken, en 2 keer nat regenen op de fiets, kan ik thuis nog even opladen, want ‘s avonds staat er een avondje bowlen met de collega’s op de planning. Ik behaal bij het bowlen geen hoge scores, maar het is gelukkig wel heel gezellig. De donderdagavond blijkt ook een soort competitie-avond te zijn. Het wordt steeds drukker en ik raak behoorlijk afgeleid door alle effectballen die over de banen gaan, waarbij alle kegels omgaan alsof het allemaal heel simpel is.

Vrijdag

Met Puk ga ik even de bossen in, waar het op sommige plekken behoorlijk nat is. Het blijft zo fijn dat we op wandelafstand van de bossen wonen. Fijn om dat even langs de vennen te lopen en te genieten van de mooie vergezichten. ‘s Middags weer aan het werk met een muziekmiddag en de avond in een huiskamer, waar we wat spelletjes doen op de Belevenistafel.

Zaterdag

We zijn al vroeg op, want om 9 uur staat er een voetbalwedstrijd op het programma. Tenminste, als de velden worden goedgekeurd. Dat worden ze niet, dus het voetbaltenue kan weer uit en we hebben een lange zaterdagochtend. We rijden dan maar op tijd naar Boxtel voor de open dag van de middelbare school. De bezoeken aan de open dagen zijn een soort voorronde, er hoeft dit jaar nog geen keuze te worden gemaakt. Maar wel fijn om alvast wat sfeer te proeven, even voelen op zo’n school.

In de middag staat er nog een nieuwjaarsborrel van PRO op het programma, dat ik mooi kan combineren met een bezoek aan de tentoonstelling van FOMO. En ‘s avonds is het weer zover, dan is het weer tijd voor Wie is de Mol? Ik verlies weer punten en heb nog steeds geen idee. Gelukkig hebben we nog heel wat afleveringen te gaan.

Zondag

Deze week is echt niet mijn beste week, ik zit niet lekker in mijn vel. Het idee om te gaan hardlopen staat me nu zo tegen, dat ik besluit om vandaag niet te gaan. Ik ga straks wel even met de hond aan de wandel. Een grote ronde door het dorp, niet door de modderige bossen. Vanmiddag werken en dan vanavond weer helemaal niets. Onder een dekentje op de bank met een kop thee, dat lijkt me een prima optie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
1 jaar geleden

Het is toch nog een mooi gevulde week geworden, als is niet alles even fijn…
Maar wat hardlopen betreft, je hebt een hond en even uitlaten is “even’ een prima alternatief, toch.
Wie weet komt daardoor ook de zin (in hardlopen) weer terug.

Marijke
1 jaar geleden

Wat een prachtige foto van de gele bloemetjes, werd er helemaal blij van πŸ™‚

En wat betreft hardlopen en je stemming: je kunt ook niet altijd aanstaan, toch? Ook juist goed dat je voelt wanneer je lijf en stemming de grens aangeven en dan een alternatief zoekt dat voor nu even beter past. Da’s juist knap eigenlijk!

4
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x