De week van 12 december

In huis is inmiddels goed te merken dat het kouder wordt. In de woonkamer is het, dankzij de houtkachel, lekker warm. Deze week gaan ze aan de slag met de verwarming, het is afwachten wanneer deze weer zal werken.

Maandag

Niet rustig opstarten vandaag, om half 8 staan de werkmannen op de stoep. Het werk aan de verwarming gaat beginnen. De hele tuin ligt open, overal liggen bergen zand en via houten planken kunnen we de voordeur en achterdeur bereiken. Omdat Puk deze week bij het hondenpension logeert, ga ik maar lopend boodschappen doen. Anders komt het natuurlijk nooit goed met mijn stappen.

Dinsdag

Een dag in de warmte, want ik mag weer aan het werk. Het is altijd even puzzelen met kleding, want thuis is het koud, buiten nog kouder en op het werk is het meestal aardig warm. Met als gevolg dat ik de hele dag met hele rode wangen rond loop.

Woensdag

Alles draait nu eigenlijk om de verwarming, het duurt ook nog eens allemaal langer dan in eerste instantie verwacht. Steeds komen de verwarmingsmannen weer wat tegen, waardoor ze langer bezig zijn. We hebben blijkbaar een wat lastig huis. Of het is gewoon een heel sterk en stevig huis, wat niet zo gemakkelijk meebuigt. πŸ™‚

Ik word inmiddels wel heel handig met het aanmaken van de houtkachel, dat is het eerste wat ik in de ochtend doe als ik beneden kom. Vooral nu het zo koud is. Maar die vaardigheid is aan het eind van de middag minder nodig, want de verwarming werkt weer!

Donderdag

Gelukkig kon ik vandaag vrij zijn van het werk, want er wordt nog steeds hard gewerkt. Ik rommel wat aan in huis, wandel naar het dorp voor wat boodschappen, doe wat kerstinkopen. Aan het eind van de middag rijden we met z’n allen naar mijn werk voor een soort kerstmarkt. Ik mag mijn kerstpakket ophalen en we worden verwend met warme chocomel, wafels met warme kersen en erwtensoep.

Vrijdag

Wat een prachtige ochtend, een mooie dag om al vroeg te gaan wandelen. En ik ben blij dat ik dat deed, want het was echt verbazend mooi met witte velden, mist, een prachtig winters bos en bevroren vennen. Ik durf er een klein stukje op te staan.

Van het wandelen krijg ik heerlijk wat energie. Dat komt goed uit, want in de middag en avond ben ik aan het werk. Die middag in het teken van een muziekmiddag, waar ik een hoop energie ingooi en in de avond wat rustiger aan. Samen met een aantal bewoners en een vrijwilligster maken we kerstkaarten. Nou ja, we zitten veel te kletsen en ondertussen zit alles onder de glitters. πŸ™‚

Zaterdag

Puk is weer thuis, dus ga ik ook met hem nog even de bossen in. Wel nadat we even met de jongste naar het dorp zijn geweest voor zijn kerstkado. Tja, niet zo leuk natuurlijk dat hij al weet wat hij krijgt, maar het zou ook zonde zijn als we net de verkeerde auto hebben. Hij vindt het zelf niet zo erg en snuffelt ook graag even rond in de winkel met al die op afstand bestuurbare dingen.

In de bossen is het druk op de vennen, er wordt al druk geschaatst. Wat een gek idee dat de temperatuur komende week weer zo omhoog gaan, het ijs zal dan zo verdwenen zijn.

Zondag

Vandaag nog een koude dag, dus in de ochtend willen we nog even naar de bossen. Onze jongste neemt zijn schaatsen mee voor een rondje over het ven en wij wandelen met de hond mee.
Vanmiddag ga ik met ons pap naar een verjaardag van mijn tante. Die woont een half uurtje rijden van ons vandaan, dus ben ik chauffeur. Het is lang geleden dat ik daar ben geweest, dus ik vind het wel leuk om daar weer eens naartoe te gaan.

En dan is het alweer zo een nieuwe week, de laatste week voor kerst. Waar ik eigenlijk nog niet zoveel zin in heb, de eerste kerst zonder ons mam. En dan is ook nog eens haar verjaardag 23 december. Het zullen wel wat vreemde dagen worden.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Anja - Minimalistdutchie.com

Sterkte komende week!

Marijke
1 jaar geleden

Wat een prachtige plaatjes heb je deze week geschoten :-)! Fijn dat de verwarming het doet, dan kun je in ieder geval weer een beetje warm zitten als je hart wat extra zeer doet deze week.. sterkte en vast hele fijne kerst!

Adriaantje
1 jaar geleden

Een heerlijk WARM bericht met fantastische foto’s!!

Irene
1 jaar geleden

Veel liefs voor deze week, lastige periode zo als je iemand moet missen!

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Lastige periode en zeker omdat het voor het eerst is, veel sterkte.

10
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x