De week van 5 december

Weer even graven in mijn geheugen, helaas weer vergeten om op tijd te beginnen met mijn weekoverzicht. Maar ach, het lukt me aardig om weer wat samenstellen. Deze week geen Sinterklaas, wel kerstsferen, een bezoek aan de Joodse Begraafplaats en voetbalkampioenen.

Maandag

Sinterklaas vierden we al op zondag, dus wordt het vandaag een gewone maandag. Nou ja, voor de jongste nog wel spannend, want het is surprise op school vandaag. Met zijn surprise in een vuilniszak vertrekt hij naar school. Wel een gezellig zo’n dag, maar ik zal toch blij zijn als het volgend jaar de laatste jaar op de basisschool is. We (de jongste en ik) zijn niet zo van het knutselen, dus die surprise is altijd een heel gedoe. πŸ™‚

Dinsdag

Hier staat de kerstboom al een paar weken, maar op mijn werk worden de kerstversieringen vandaag aangebracht. Zo met die donkere dagen zijn die extra lichtjes een fijne aanvulling.
Omdat de verwarming nog steeds niet werkt, en het ‘s ochtends steeds kouder wordt, merk ik wel dat ik iedere keer weer wat eerder op het werk aankom. Lekker de warmte in.

Woensdag

Een dag om thuis wat op orde te brengen, vooral in huis. Buiten wordt het gedurende de week een steeds grotere puinhoop. Komende week wordt er eindelijk gestart met het maken van de verwarming. Omdat we in een oud huis wonen, lopen de leidingen buitenom. Ik zal er niet teveel technische uitleg aangeven, we noemen het maar de nadelen van een oud huis.

Donderdag

Na een dag werken gaan we ‘s avonds met z’n 5-en uit eten. De meiden zijn goed door hun toetsenweek heen gekomen, dus gaan we sushi eten. De vorige keer gingen de meiden met z’n tweetjes, maar ik had ons er nu ook bij uitgenodigd. Wij hebben dan wel geen toetsenweek, maar zijn erg goed in andere dingen.

Vrijdag

Gisteren kwam de vraag van de juf of er iemand van de ouders mee kon fietsen naar de Joodse Begraafplaats. Omdat ik pas in de middag hoefde te werken, meldde ik me bij de juf. Dus zat ik vrijdag al vroeg op de fiets, door de kou en de mist, met een hele groep kinderen op weg naar de begraafplaats.
Het is een indrukwekkende plaats, waarover de vrijwilligers interessante verhalen kunnen vertellen. De kinderen luisteren aandachtig, stellen veel vragen. Ondanks dat het toch wel heel erg koud was!

Zaterdag

Over vrijdagavond hebben we het niet meer, de uitschakeling van het Nederlands elftal. Alhoewel het op de voetbalclub nog wel even wordt nabesproken. De tweede ochtend buiten in de kou, want de jongste speelt met zijn team de laatste wedstrijd van deze periode. Die ze heel goed afsluiten, want ze worden kampioen (zij wel πŸ˜€ )!

Het hardlopen wil deze week niet lukken, ik vind het koud en heb er even geen zin in. Ik merk ook dat mijn hoofd weer wat vol begint te lopen, waardoor het eigenlijk goed is om wel even te gaan, maar ik kan me er niet toe zetten.

Zondag

Vandaag een rustig dagje, de houtkachel brandt alweer. Ik heb de foto’s van de December Challenge even bijgewerkt, want ik liep wat achter. Het is ook echt weer een uitdaging, want ik moet mezelf er toch wel regelmatig even aan herinneren dat ik foto maak. Gisteren was het wel een mooie motivatie om even te gaan wandelen en de vennen lagen er door het winterse weer mooier bij dan ik had verwacht. Dat was dus een fijne bijkomstigheid!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Haha geen toetsweek voor jullie maar wel lekker uit eten omdat jullie goed zijn in andere dingen, een betere reden is er niet! Leuk weekoverzicht weer!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x