De week van 8 augustus

Deze week is een aftelweek en ook nog eens een hele warme. Soms vraag ik me af of de maand waarin je geboren bent, invloed heeft op jouw ervaring van de seizoenen. Voor mijn gevoel kan ik goed tegen de kou, maar warmte vind ik soms maar lastig. Ondanks dat toch een prima week, deze afgelopen week.

Maandag

Een rustig begin van de week. Het is heerlijk weer, dus veel buiten. Lekker wat aan het lezen, terwijl de jongste in het zwembad rond dobbert. Verder staat er was op het programma, die buiten lekker droogt. Vaak hoopt het lekker op, maar nu vouw ik alles maar meteen weg.

Dinsdag

Vanochtend aan het werk, daarna op de fiets genietend van de zon weer naar huis. Ik begin steeds meer te wennen aan de warmte. En dat is maar goed ook, want er komt nog genoeg aan! Verder een rustige dag vandaag. Even een ronde met de hond, een was ophangen, wat lezen en dan is het vast al weer tijd voor het avondeten. En vanavond weer heerlijk kijken naar B&B Vol Liefde!

Vol in de zon
Goed blijven drinken
In de ochtend aan de wandel

Woensdag

Joris gaat vandaag met het vrolijke drietal naar Toverland en ik ga een dag werken. Ik zit in aftelmodus, ben toe aan vakantie. Maar het is een rustig dagje, je moet ook wel wat rustiger aan doen met dit warme weer.
Als ik klaar ben, trek ik snel mijn korte broek aan en verruil ik mijn dichte schoenen voor slippers en fiets ik naar ons pap. We eten samen frites en kletsen wat bij. Daarna naar huis, want de hond wil ook graag nog wat eten en een stukje lopen. Dan nog even genieten van de stilte in huis.

Donderdag

Aanpassen aan de warmte en rustig aan. Nou ja, er moet nog wel wat in huis gebeuren, alhoewel dat met die warme dagen meestal niet zo lukt. Toch ga ik vroeg aan de slag, en doordat de Toverland-gangers lekker uitslapen, schiet het ook lekker op. Altijd fijn om wat dingen af te kunnen vinken.
Verder doen we het rustig aan. Even wat boodschappen nog en daarna lekker mijn boek uitlezen.

Traktatie op het werk
Vakantiemodus aan
Bij ons pap

Vrijdag

De hele week ben ik aan het aftellen, want de vakantie komt steeds dichterbij. En eindelijk is het dan zover, mijn laatste werkdag is aangebroken. De laatste 3 weken van de schoolvakantie zijn aangebroken en voor Joris en mij is het nu ook zover. Mijn werkdag heb ik gezellig met een aantal bewoners afgesloten, want er stond een vrijdagmiddagborrel op het programma. Daarna wat opruimen, rapporteren en de warmte in.
Ik bak zelfs nog even een cake ‘s avonds. Dat doe ik bijna nooit, maar had er gewoon even zin in.

Zaterdag

Weer een warme dag, dus weer lekker rustig aan. In de ochtend boodschappen doen, weer wat wassen draaien (de grote vakantievoorbereiding) en beginnen aan een nieuw boek. Ik moet er nog even inkomen, merk ik. Ondertussen zoek ik in de online bibliotheek naar nog wat boeken voor op mijn ereader. Ik kan weer even vooruit. Aan het eind van de middag fietsen we naar ons pap om te gaan bbq-en. Fijn om dat samen te doen.

Zondag

Heet en broeierig, zeggen de voorspellingen voor vandaag. Dat wordt weinig doen, weer lekker lezen en verder niet zoveel. Ik kan niet zoveel met heet en broeierig, dat ontneemt een hoop energie (Dat wennen wil waarschijnlijk nog niet helemaal lukken). Ik heb nu al even de bovenkant van de voordeur open gezet, achter staat open en de ventilator aan om al wat warmte weg te krijgen.

De komende tijd zal ik wat meer offline zijn, even in vakantiemodus. Als ik weer meer online ben, ga ik zeker ook weer van alles bij lezen. Dus wat mag ik zeker niet missen? Laat het me weten in de reacties!

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Maricel
Maricel
1 jaar geleden

Mij!!!!
Geniet ervan saampies, en t0t 0ver 5 weken 😘

Zo simpel is dan geluk
1 jaar geleden

Geniet lekker van je vakantie!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x