40. The Biggest Little Farm2 minuten

flock of yellow baby ducks in grass
Photo by Julissa Helmuth on Pexels.com

In een reactie van Marieke vroeg ze mij of ik The Biggest Little Farm al had gezien. Inmiddels ging er een hele tijd overheen, keek ik van alles, maar niet naar The Biggest Little Farm. Tot gisteren en ik niets op tv kon vinden, wat ik de moeite waard vond om te bekijken en daarom Netflix opstartte. Na al het nieuws rondom de boeren afgelopen week, wilde ik wel even iets zien vanuit een andere visie.

Want dat is wat The Biggest Little Farm doet, het laat zien hoe mooi de natuur samen werkt als je ervoor zorgt dat er genoeg diversiteit is. Het is een mooi verhaal, van een stel dat besluit een nieuw leven te starten op een oude boerderij. Rondom die boerderij ligt een hoop uitgeputte grond en aan John en Molly de taak om daar nieuw leven in te blazen.

Het verhaal laat zien dat dit niet zomaar gaat. Ze worden hierbij begeleid door Alan York, die erg vooruitstrevend te werk gaat. Dat lijdt soms tot twijfel en scepsis. Want soms gaat iets totaal tegen de ons aangeleerde logica in. Heb je ergens last van, bestrijdt het dan. Maar zo werkt het dus niet, want alles is er met een reden. En dat wordt erg mooi in beeld gebracht. Hieronder vind je de trailer.

Als je deze documentaire kijkt en vervolgens kijkt naar het grootste gedeelte van de boerenbedrijven in Nederland, dan zie je hoeveel er anders kan. En ook moet, willen we de natuur een kans geven. Dus ga ik maar eens kijken op de site van Caring Farmers. Om te kijken wat ik kan doen om die kans voor de natuur te creëren.

Als we allemaal laten zien dat we het anders willen, dat een boerderij prima samen kan gaan met de natuur, alleen niet op de manier zoals het nu gebeurt. Als we dat laten zien, dan moeten er toch steeds meer mensen tot dit inzicht komen?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: