34. Knuffelbijen


Onze tuin is altijd in ontwikkeling, iedere keer komt er weer wat bij. Daarbij willen we onze tuin zo maken, dat er een hoop dieren van kunnen genieten. Het fijne is dat ik niet druk in de weer hoef met bezems, harken, schoffels etc. Het groeit gewoon lekker, het gaat z’n gang, oogt daardoor wat rommelig, maar voelt wel als een fijne plek.

Helemaal nu alles weer flink uitschiet, er bloemen tevoorschijn komen en er zelfs al weer besjes verschijnen. En om alles een beetje te helpen, hebben we sinds afgelopen week ook weer Knuffelbijen in de tuin. Dat geeft extra leven in de tuin, zorgt voor de bestuiving van de planten en levert ook een mooi inkijkje in het leven van de bij.

Vol verwachting hebben we gekeken hoe de bijen uit het kokertje kwamen, hoe dat er meer werden. Nu is het afwachten tot ze gaan metselen, tot ze de gaatjes van het bijenhotel dicht gaan maken, want daar bevinden zich dan de broedkamers, waar zich weer nieuwe bijen ontwikkelen. Een mooi proces.

Maar zover is het nog niet, het lijkt nu nog één grote ontdekkingstocht. De tuin heb ik inmiddels ook voorzien van nog wat extra planten met bloemen, zodat de bijen de benodigde voedingsstoffen kunnen vinden. Het is in ieders geval al een flinke bedrijvigheid zo in de tuin.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x