36. Reeuwijkse Plassen

Onze laatste dag in Reeuwijk begint mistig. Ik kan het mooi zien vanuit ons huisje aan het water. Een fijne plek voor een midweek ertussenuit. In de ochtenden heb ik heel wat tijd doorgebracht voor het grote raam en zag ik eenden, ganzen met heel veel kleintjes, zwanen, meerkoeten, waterhoenen en soms een fuut met jong voorbij komen.

Iedere ochtend vroeg wakker. En dan niet alleen doordat ik de laatste tijd wat slechter slaap, maar ook door het orkest van vogels dat al vroeg begint. Ik geef er maar aan toe en nestel me met een kop koffie en een boek in een stoel bij dat grote raam. Even wat lezen en even wat naar buiten kijken.

Want daar buiten ligt een prachtige wereld, daar hebben we al een stukje van mogen genieten de afgelopen dagen. We hebben gewandeld en gevaren, en alles in een mooie omgeving. Met heel veel water, heel veel groen. De naam ‘t Groene Hart wordt hier erg goed en uitbundig uitgebeeld.

Op deze laatste ochtend geniet ik nog even van een vroeg kopje koffie bij het raam, terwijl een gans zijn gezin bij elkaar roept, er een eend rustig langs zwemt en een meerkoet op zoek is naar wat mooie takjes voor een nest.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x