Flessenpost Cover

24. Flessenpost

Op de één of andere manier ben ik terecht gekomen bij de feel good-boeken. Zo las ik laatst ‘Welkom in Ferry Lane‘, wat zeker zorgt voor dat feel good gevoel. En dat is ook zo bij Flessenpost, geschreven door Chantal Claasen. Onder de foto kun je een korte samenvatting lezen, of eigenlijk meer een korte intro.

Flessenpost Cover

‘Flessenpost’ van Chantal Claassen gaat over Chloë. Na een mislukte relatie trekt ze tijdelijk in bij beste vriendin Babs. Nu ze weer alleen is, voelt ze het gemis van haar overleden ouders en broertje des te meer. Ook het feit dat de gezondheid van haar oma zo achteruitgaat, baart haar zorgen. Als ze op het strand van Hoek van Holland een fles in de zee gooit met een wens voor haar oma, ziet ze dat er bij Beachclub Esperanza personeel wordt gezocht. Chloë aarzelt geen moment en solliciteert. Nogal rücksichtslos, maar misschien wel haar beste zet in tijden.

Zoals je hierboven leest, begint het allemaal wat triest. Het zit Chloë niet mee, het is tijd voor wat verandering in haar leven. En eigenlijk weet je dan, bij een feel good boek dat die verandering een hoop positieve ontwikkelingen met zich meebrengt. Dat er niemand verder in de put raakt, dat het niet helemaal mis loopt. Natuurlijk volgt er wel eens een dipje, lijkt het soms niet meer goed te komen. Maar hé, het zou geen feel good-boek zijn als er een zwaar deprimerend en donker laatste hoofdstuk komt. Dus je weet, alles komt goed.

Wat Chloë allemaal mee maakt in Flessenpost is leuk opgeschreven, het verhaal zit goed in elkaar. In het boek maakt ze ook nog een tripje naar Nieuw-Zeeland, daar heb ik dan wel wat vraagtekens bij. Dat komt misschien wat gezocht over. Maar hoort toch wel bij het verhaal, een verhaallijn die wat mij betreft wat meer aandacht had mogen krijgen. Dan had het misschien ook wat logischer geleken. Maar goed, verder leest het boek prettig, ben ik toch iedere keer benieuwd hoe het verder zal gaan.

Het boek heb ik op Goodreads 3 sterren gegeven, hier krijgt het van mij een halve ster meer. Omdat ik het boek wel wat meer waard vindt, maar 4 sterren haalt het wat mij betreft niet.

Waardering: 3.5 uit 5.

Dus houd je van dit genre boeken, dan is dit een leuk boek om te lezen. Het vervolg op Flessenpost komt in februari uit. Die wil ik wel gaan lezen, ben toch benieuwd hoe het verder zal gaan. Alhoewel ik me afvraag of Chloë wel aan bod komt?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x