Meteen naar de inhoud

14. Boekenuitdaging3 minuten

Ieder jaar maak ik goede voornemens, waarvan ik meteen maar beken dat de meeste niet uitkomen. Na een vliegende start zakt die voornemens steeds verder naar de achtergrond, waarna ze aan het einde van het jaar weer tevoorschijn komen en het proces weer van voren af aan begint.

Er is een uitzondering, namelijk de Reading Challenge van Goodreads. Het is nu ongeveer voor het zevende jaar dat ik deze boekenuitdaging echt aan ga en dat ik deze ook voltooi. En ieder jaar geef ik voor mezelf aan hoeveel boeken ik wil gaan lezen. Meestal zit ik dan ergens in de dertig, wat voor mij een realistisch doel is.

Dit jaar bleek een goed leesjaar te zijn, want inmiddels zit ik op 42 gelezen boeken. Een behoorlijk aantal, en daarom ook fijn om bij te houden wat ik gelezen heb. Tussen dat aantal zitten er een paar met 5 sterren. Die 5 sterren geef ik niet snel, dan moet het een behoorlijk indruk achter hebben gelaten. En welke waren dat dan het afgelopen jaar?

De bibliotheek van Parijs – Janet Skeslien Charles

Een indrukwekkend verhaal over Odile, die werkzaam is bij de Amerikaanse bibliotheek in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maar het verhaal speelt ook in Amerika, in de jaren ’80. Deze twee verhaallijnen lopen mooi in elkaar over en vertellen uiteindelijk het volledige verhaal.

Die twee verhaallijnen in verschillende tijden is iets wat ik de laatste jaren steeds vaker tegen kom. Het lijkt wel een soort trend. En het kan het boek maken of breken. Zijn de overgangen niet logisch of sluit het niet mooi aan, dan leest het niet fijn. Maar vullen de twee tijdlijnen elkaar aan, dan kan het er voor zorgen dat je alleen maar door wilt lezen. Zoals bij De bibliotheek van Parijs.

Een tweede kans voor Missy – Beth Morrey

Een boek waar ik al eerder over schreef en het meest positieve en hoopvolle boek dat ik dit jaar las. Heb je het nog niet gelezen en wil je dit jaar positief afsluiten, dan kan dat nog met dit boek. Volgens mij een heerlijk boek om te lezen onder de kerstboom. Of op de bank onder een dekentje.

Komend jaar wil ik graag meer van deze boeken tegen komen, boeken waar ik in kan verdwijnen. Die ik niet weg kan leggen en waarvan ik het echt heel jammer vind als ik het boek heb uitgelezen. Welk boek is dat volgens jou?

In 2022 ga ik waarschijnlijk inzetten op zo’n 35 boeken die ik ga lezen. Iets meer dan wat ik dit jaar wilde lezen, maar nog wel een goed haalbaar aantal. Het lezen van het aantal boeken is geen doel op zich, het gaat natuurlijk om het graag lezen. En hopelijk zitten er weer veel mooie boeken bij die 35.

1 reactie op “14. Boekenuitdaging3 minuten

  1. Dank voor je tips, de bibliotheek van Parijs lijkt mij een mooi boek. Zelf volg ik de challenge van Hebban. Ik heb er volgens mij 15 te lezen aankomend jaar. Veel minder dan jij….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: