12. Quarantaine

Na een negatieve test dacht ik een verkoudheid te krijgen. Want uit de test bleek wel dat ik geen corona had. Maar nadat de klachten toenamen, deed ik voor de zekerheid toch maar een zelftest. Die gaf na twee minuten al twee streepjes en wist ik eigenlijk al wel dat het niet goed zat. Dus meteen in quarantaine, toch handig zo’n hokjes-hokjes huis, mijn afgezonderde leven ging van start.

Natuurlijk ging ik nog door de teststraat, zo’n zelftest kan ook een verkeerde uitslag geven. Dat was deze keer niet het geval, ook die van de GGD gaf een positief resultaat. En dan volgt de administratie, want met wie ben je allemaal in contact geweest? Wie moet je inlichten, hoe zit het met school, wat mag wel en wat mag niet?

Inmiddels is iedereen ingelicht, mogen mijn gevaccineerde huisgenoten zonder klachten gewoon de straat op en is onze jongste, niet-gevaccineerde, alweer druk bezig met thuisonderwijs. Test-afspraken worden gepland en ik ben ondertussen in afwachting van klachten die af gaan nemen.

Want mijn quarantaine (of isolatie, hoe je het noemen wilt) duurt tot en met zaterdag. Dan mag ik eruit, als ik tenminste 24 uur klachtenvrij ben. Dus ik hoop dat de snotneuzen en het hoesten er snel vandoor gaan, dat ik mijn smaak en reuk weer terug krijg en dat ik weer gewoon fijn bij ons gezin kan zijn. Want ook al zitten ze een paar deuren verder, ik mis ze wel heel erg.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
2 jaren geleden

[…] mijn afzondering een tijdje geleden, mogelijk gemaakt door Corona, heb ik behoorlijk wat series gekeken op Netflix. […]

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x