De week van 29 januari

De nieuwe week is alweer begonnen, maar ik kijk graag nog even terug naar afgelopen week. Niet dat het nou zo’n spannende week was, toch hoort ie er gewoon bij. Het is ook helemaal niet erg dat het geen spannende week was, heerlijk als alles gewoon een beetje voortkabbelt.

Maandag

Ik heb een lang weekend, want vandaag ben ik vrij. Dat is toch ook wel een keer lekker. Ik maak er maar een nuttige dag van, dus ik ben druk bezig met het huis wat op orde krijgen. Met z’n vijven wordt het toch snel een rommeltje. Het fijne is wel dat het meteen een prima resultaat oplevert!

Omdat ik in april met De Vennenloop 10 kilometer wil hardlopen zal ik de wat meer, en vooral ook langer, moeten trainen. Dus neem ik me voor om dan toch echt 3 keer in de week te gaan hardlopen. Dus na het werk trek ik mijn hardloopoutfit aan en ga ik op pad. Ik loop 6,6 kilometer met een mooie snelheid. Nu nog even doorzetten en dan gaat het vast goed komen in april.

Dinsdag

Vandaag een dag werken in Goes, dat betekent al vroeg met de trein op pad. Met al die berichten over toenemende vertragingen zie ik altijd tegen zo’n treinreis op. Twee keer overstappen met niet al te ruime marge kan snel mis gaan. Maar ik moet zeggen dat het de laatste keren iedere keer goed is verlopen. Met als gevolg dat ik ruim op tijd in Goes aankom. Zo ook de terugreis.

Na zo’n dag ben ik er wel klaar mee als ik thuis kom. Ik ben blij dat er niets meer op het programma staat en ik lekker op de bank kan ploffen.

Woensdag

Ik heb al vroeg een afspraak bij de fysio voor mijn nek en schouders. De vorige keer heb ik oefeningen meegekregen, maar ik vind het weer lastig om die in mijn structuur te krijgen. Het doet me een beetje denken aan het gebruiken van tandenstokers, dat wil ook maar niet lukken. Toch sta ik al wel wat meer stil bij mijn houding, wat toch ook al een mooie vooruitgang is.

Voordat ik naar huis fiets ga ik nog even een lekkere taart halen, want er komen nog 2 vriendinnen op bezoek voor mijn verjaardag. En na een ontspannen ochtend ga ik in de middag nog drie uurtjes aan het werk. De bezetting is wat krap op woensdagmiddag, maar het vliegt voorbij en voor ik het weet kan ik alweer aan het avondeten beginnen.

Donderdag

Een korte dag werken, een rondje hardlopen met een tussenstop bij mijn vader. Dat is een korte omschrijving van deze dag. Veel spannender werd het niet. πŸ™‚

Vrijdag

De laatste dag voor het weekend en het weekend begint met pizza van Domino’s. Meestal start het weekend met pizza en als er dan een keer een leuke aanbieding is, dan halen we een keer.
Ik vind het heerlijk om op vrijdagavond lekker thuis te zijn, wat tv te kijken en rustig aan het weekend te beginnen.

Zaterdag

De dag begint op de atletiekbaan voor een fijne ronde hardlopen. Ik schuif op naar de wat snellere groep en heb een intensieve training. Deze week zit ik in een goede loopflow en dat is erg prettig. Daar moet ik ook gebruik van maken, want het kan zomaar over zijn. πŸ™‚
Na de training gaan we door naar de open dag van de middelbare school waar onze jongste naar toe zal gaan. Ik merk dat ik er dan wat anders rondloop dan toen we met de middelste en oudste gingen kijken. Toen wisten we eigenlijk al wel dat ze niet voor deze school zouden kiezen.
Maar ik heb een positief beeld na vandaag, dat had ik eigenlijk al wel en ik denk dat het voor de jongste een goede keuze zal zijn.

In de avond kijken we natuurlijk weer naar Wie is de Mol, alhoewel deze keer niet met z’n allen door een feestje en Ajax – PSV. Er is een gezinslid waarbij die laatste het toch echt wel wint van Wie is de Mol.

Zondag

Ik zag er wat tegenop, tegen vandaag. Want in het hotel in Berlijn, waar het zwembad van het hotel helaas dicht was, beloofden we dat we dan een keer naar het Sportiom in Den Bosch zouden gaan. Een groot zwembad met allerlei glijbanen.
Er zijn momenten dat ik een zwembad erg kan waarderen. Bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie, op een bedje in de zon met een fijn boek. Af en toe een duik nemen om af te koelen en daarna weer lekker ontspannen. In deze categorie viel dit zwembadbezoek zeker niet. Een plekje bij het zwembad was al onmogelijk, er was heel veel geluid en er waren veel mensen. Maar ik heb gezwommen, ik ben 4 keer van een glijbaan gegaan en uiteindelijk vonden we het wel weer tijd om naar huis te gaan. Dat zit er weer op!

Voor komende week staat er een verjaardag en een korte werkweek op de planning. Ik heb een paar dagen vrij, daardoor weer een lekker lang weekend. Eigenlijk heb ik nog niet echt een idee wat ik ga doen. En carnaval komt eraan. Maar dat laat ik ook weer lekker voorbij gaan.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mevrouw Niekje
mevrouw Niekje
5 maanden geleden

Toevallig heb ik in mijn weekoverzicht ook een beetje moeten zoeken naar leuke dingen om op te schrijven, mijn week was niet bijzonder en heel eerlijk: fijn vind ik dat soms! Kan me ook goed voorstellen dat je met een gezin van vijf al druk genoeg bent, zonder dat er van alles te doen is en gedaan wordt, dan is even niets ook lekker. Leuk om zo’n loopevenement in het vooruitzicht te hebben en dan daar voor te gaan trainen. Succes met je looprondes!

Adriaantje
5 maanden geleden

Het hoeft niet altijd spannend te zijn, toch.
Ook mijn week was niet bijzonder.
Die oefeningen… mij lukte het ook niet om ze ergens in te passen, oftewel ik dacht er niet aan. Al met al had je best een vol weekje en hardlopen? Petje af πŸ’ͺ

Irene
5 maanden geleden

Ugh zo oefeningen moeten doen, dat lukte me eigenlijk ook nooit. Ik vergat dat altijd en dacht er dan pas ‘s avonds in bed aan.
Fijn dat je zo’n goeie vibe had te pakken met het hardlopen!
Ik vind het idee van naar het zwembad gaan altijd leuker dan er effectief zijn :p maar voor je kind(eren) moet je toch wat over hebben hΓ©.

Luus
Luus
5 maanden geleden

Weet niet of je zit te wachten op ongevraagd advies over nek & schouder kwellingen, waar ik ook bekend mee ben πŸ˜‰ En weet ook niet of het voor jou ook kan helpen, maar wie weet. Ik heb het op kunnen lossen door tai chi lessen te volgen en een paar keer naar de osteopaat te gaan. Wie weet heb je er iets aan!

Heidi
Heidi
5 maanden geleden

Wat een fijne weekje heb je gehad.

5
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x