De week van 25 september

Nog steeds een rustig voort kabbelende week, net als vorige week. Meestal plaats ik dit bericht op zondag, maar dat is deze keer helaas niet gelukt. Het stond al wel een heel eind klaar, dus maandagochtend is ook prima. Nog even terugkijken naar vorige week.

Maandag

Na een dag lekker niets doen weer aan de slag. Met een dikke trui zit ik in mijn thuiskantoor. Als ik klaar ben en Puk even uit ga laten kom ik er pas achter dat het eigenlijk best wel warm is.  Maar ik ga er niet lang van genieten, want in mijn hoofd zit het plan om mijn eigen huiskantoor anders in te gaan richten. Daar ben ik de rest van de middag druk mee bezig. En ik ben erg tevreden over het eindresultaat. 

Even wachten in het zonnetje
Onderweg naar Goes

Dinsdag

Als ik nog thuis ben komt er al een melding van de NS over vertraging van mijn trein. Gelukkig maar een paar minuten en heeft het geen invloed op de verdere reis naar Goes. Na een behoorlijk intensieve werkdag ga ik weer terug naar huis en dan is het zo fijn als dit heerlijk soepel verloopt. Het is een vermoeiende dag, dus trek ik thuis snel een joggingbroek aan, zet mijn bord eten in de magnetron en plof vervolgens met mijn bord eten voor de tv neer. 

Woensdag

Vandaag kwam de schoorsteenveger langs voor het jaarlijks onderhoud. Vorig jaar hebben we, onder andere door een niet werkende verwarming, veel gestookt. En dat kon hij ook wel zien. De schoorsteen is weer schoon, maar voorlopig is het nog geen weer om de kachel aan te maken. Sowieso is dat ook milieutechnisch een punt van discussie. 

Verder een rustige dag vandaag, thuis wat aangerommeld en weer aan mijn blog geknutseld. Volgens mij komt het door de verandering van seizoen dat ik daar zo mee bezig ben. 

Pompoensoep
Aan het werk

Donderdag

Altijd fijn als er restjes soep over zijn, die kan ik dan heerlijk opmaken bij de lunch. Dus had ik na het werk nog een lekkere kom pompoensoep. Na een rondje met Puk heb ik de jongste van school gehaald en zijn we even naar ons pap gegaan. Daarna nog wat boodschappen doen en eten koken. Nou ja, dat laatste gebeurde uitoefenen niet, want we haalden frites. Dat was wat troost-eten ter voorbereiding op de vaccinaties, die we ‘‘s avonds nog zouden krijgen. Voordat we naar Tanzania gingen hadden we ons al laten vaccineren, met een herhaalprik een half jaar later zouden we meteen heel veel langer beschermd zijn. Dus vooruit dan maar. 

Vrijdag

Via het werk zijn we deze week gestart met een Stappenchallenge. Deze duurt 5 weken en moet ervoor zorgen dat je wat meer aan de wandel gaat. Ik heb de laatste tijd ook wat meer moeite om mijn stappen te halen, dus wat extra motivatie kan zeker geen kwaad. En omdat het in de avond nog mooi weer is, wandel ik met de hond richting de bossen. Nu kan dat nog. Het wordt natuurlijk steeds vroeger donker. Maar we zijn een paar minuten voor zonsondergang het bos uit, dus een goede getimede wandeling en weer een mooi aantal stappen gezet.

Fijne muziek op Kink
Avondwandeling

Zaterdag

Vandaag ben ik in de ochtend vooral toeschouwer, dat begint langs de lijn bij het voetbalveld bij de wedstrijd van de jongste. Daarna door naar de atletiekvereniging waar de middelste en Joris meedoen met de clubkampioenschappen. Als ik weer thuis kom is de oudste alweer aan het werk.
Het is verder een rustige zaterdag, met een wandelingetje naar het dorp voor de boodschappen. In de avond komt de nicht van Joris nog even langs om een koekoeksklok langs te brengen, een erfstuk. Hij is erg leuk, die krijgt een mooi plekje.

Zondag

Gisteren niet gelopen, dus dat doe ik dan maar vandaag. Op de eerste dag van de nieuwe maand. Het lukte om een beetje uit te slapen, dus ben ook rustig opgestart. Maar daardoor ga ik wat later lopen en het is al best wel warm. Veel mensen genieten van het mooie weer en gaan de bossen in. Daar ren ik tussendoor met mijn rode hoofd van de warmte. Maar het lukt wel om 6,8 kilometer aan een stuk te lopen!

In de middag rijden we naar Oostelbeers voor een familiemiddag/avond met de familie van Joris. Die zien we niet vaak, dus ik ken er niet zoveel mensen. Maar het is een gezellige en leuk georganiseerde dag met wat spelletjes en een muziekquiz. De kinderen hebben het ook naar hun zin, het mooie weer helpt natuurlijk ook wel mee.

En dan is de nieuwe week alweer gestart. Vandaag weer zo’n warm weer, wanneer gaat de herfst nu echt beginnen?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
6 maanden geleden

Heerlijk zo’n rustige week, hè.
Van je eerste foto’s lees ik de herfst gewoon al af…
Ja wandelen kan niet meer zo laat in het bos, jammer is dat, ons lukt het nog net om direct na het eten op stap te gaan..

Heidi
6 maanden geleden

Wat ziet de soep er heerlijk uit.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x