De week van 14 augustus

Maandag

Na een ochtend werken kan ik ‘s middags aan de slag met de inrichting van het toilet. En met de rest van het huis, want het is een beetje rommelig. Dat is het meestal wel na het weekend en ik heb nog niet echt een ritme gevonden om het goed aan te pakken. Dat komt nu ook wel door de vakantie, dan gaat alles net in een wat ander ritme en tempo. En dat is op zich wel fijn, maar ik ben ook wel blij als het ritme van school weer gaat beginnen.

Dinsdag

Vandaag een werkdag in Goes en omdat er werkzaamheden zijn op het spoor ga ik met de auto naar Zeeland. Gelukkig is het niet zo druk op de weg. Maar vermoeiend vind ik het wel, zo’n lang stuk rijden. Dat is toch wel het voordeel van de de trein, als ze rijden. Lekker wat lezen, een podcast luisteren of gewoon gedachteloos uit het raam staren.
Het werk verloopt verder prima, de dag gaat snel voorbij. Het is wel even wennen, want het is druk op kantoor. Maar dat is ook wel eens goed voor mij, die drukte. Ik ben wel blij als ik ‘s avonds weer thuis ben. Ik doe dus niet zoveel meer.

18 jaar alweer!
Bankhangen

Woensdag

Vandaag wordt onze oudste 18, ik vind het heel bijzonder, een bijzondere leeftijd. Dat er al zoveel tijd voorbij is, maar ook doordat het voelt als een nieuwe mijlpaal. Er veranderen ineens allemaal dingen, dingen waar wij eerst de controle over hadden en regelden, maar wat ze nu zelf mag gaan doen.

Dat wordt natuurlijk nog versterkt, doordat ze na de zomervakantie aan haar vervolgopleiding gaat beginnen. Dat ze gaat beginnen aan haar studentenleven. Ik vond dat een heerlijke tijd, ik hoop zo dat zij het ook zo gaat ervaren. Volgende week gaat het al van start met de intro-week, een week waarin ze hopelijk veel leuke nieuwe mensen gaat ontmoeten.

Donderdag

Het is weer een kort dagje thuis werken. Iets over 13.00 uur ben ik klaar en dan kan ik de auto inspringen om naar Tilburg te rijden. De jongste is daar met vriendjes in het Spoorpark, maar zijn step werkt niet mee. Dus trek ik een oude step onder de spinnenwebben vandaan, gooi die in de auto en rijd naar Tilburg. We hebben afgesproken bij de grote Appie, dus ik kan meteen boodschappen doen. Weer thuis doe ik niet zoveel meer, ik kijk nog een aflevering Working Moms en om 17 uur sta ik weer in Tilburg, deze keer om de mannen op te halen en thuis af te zetten. Ze zijn heerlijk hyper en hebben het naar hun zin gehad. Het weer een stukje loslaten is geslaagd.

Nog even geduld
Ikea-resultaat

Vrijdag

Het is alweer de laatste dag van de op één na laatste week van de vakantie. Zoals ieder jaar is die vakantie natuurlijk voorbij gevlogen. Vandaag een hele dag aan het werk. Joris heeft een vrije dag en zorgt voor wat lekkers tijdens de lunch. Ook voor het avondeten wordt gezorgd, fijn hoor! Na het eten rijd ik met de jongste naar Ikea.

Hij neemt de belangrijke taak op zich dat ik niet teveel koop, zoals bijvoorbeeld weer een nieuwe afwasborstel (die kun je nooit genoeg hebben) en alleen thuis kom met wat nodig is. En dat lukt! Alleen een bureau, een opzetkastje voor de monitor en een stekkerdoos. Samen krijgen we het in de auto en kunnen we weer naar huis. Onderweg valt het ons op dat de zon al zo laag staat en als we het opzoeken (het vragen aan Siri) blijkt de zonsondergang alweer voor 21.00 uur te liggen. De herfst komt er aan en ik kijk daar al wel naar uit.

Zaterdag

Vanochtend eindelijk weer een keer naar de atletiekvereniging gegaan om met de groep te gaan hardlopen. Dat was echt veel te lang geleden. Het was heel warm met een hoge luchtvochtigheid. Maar goed, ik heb gelopen en het was een leuke gezellige training. Daarna niet zo heel veel meer gedaan. Thuis wat aangerommeld, een rondje met Puk gelopen en met de jongste naar ons pap geweest. Inmiddels is de middelste weer thuis na een fijne week in Denemarken. Heerlijk dat ze weer thuis is, we zijn weer even compleet.

‘s Avonds kijken we naar het WK Atletiek met de bizarre ontknoping bij de 10 kilometer en de estafette, waarbij Sifan Hassan en Femke Bol allebei vallen in de laatste meters. Zo jammer!

Fijn hardlopen
En daarna bijtanken

Zondag

En dan is het alweer zondag en is er weer een week voorbij. Vandaag lekker rustig aan beginnen. Samen met Joris wandel ik een stuk met Puk. Wat is het toch fijn om vanuit huis zo snel in een mooie groene omgeving te zijn.
De rest van de dag is het wat wasjes draaien, een beetje lezen, wat tv kijken en natuurlijk dit bericht afmaken. Het was een prima week.

Zondagochtendwandeling
Stukje langs het ven

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
10 maanden geleden

Wat goed dat je je in de Ikea kon inhouden! Hele verwezenlijking! ;D
Ik kijk ook wel uit naar de herfst en geniet ook nog wel van het mooie weer nu.

Adriaantje
10 maanden geleden

O ja Ikea, nog verleidelijker dan de action….
Knap dat je je inhield.
Dat Spoorpark had ik nog nooit van gehoord, dus dank voor de tip 🙂
Ik heb wel zin in de herfst, zo mooi al die kleuren èn niet te vergeten fijne temperatuur om dingen te doen.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x