A small bluebird microphone on a stand

Geluisterd #1

Vooral tijdens het was vouwen vind ik het fijn om een podcast te luisteren. Hier in huis is er voldoende was, dus ook voldoende tijd om naar een aantal podcasts te luisteren.

De favoriete podcast-app heb ik nog niet gevonden. Het gaat een beetje op en neer tussen Spotify en de app van Apple. Die laatste vind ik wat overzichtelijker en het zoeken gaat ook wat gemakkelijker. Spotify voelt wat chaotischer aan, maar dan kom je weer net wat andere podcasts tegen. Er zijn in ieders geval genoeg podcasts om te ontdekken.

Zo luisterde ik onder andere naar het fictieve verhaal over De Hijger. En welke nog meer? Je vindt ze hieronder.

De Hijger

De podcasts die ik luister zijn vaak non-fictie. Maar ik was toch wel nieuwsgierig naar dit fictie-verhaal over De Hijger. Een verhaal dat zich afspeelt in 1995, met Frieda in de hoofdrol. Frieda durft haar huis niet uit en haar contacten lopen voornamelijk via de telefoon. Maar wat als je dan plotseling wordt gebeld door een hijger, die ook maar niet ophoudt met bellen.
Het is een verhaal met een lekker tempo, het ontwikkelt zich mooi in alle afleveringen en werkt toe naar een bijzonder einde. Meer ga ik er niet over vertellen, dat mag je zelf beluisteren.

De fiets van Cancellara

En nu er weer allerlei wielerwedstrijden te zien zijn op tv en dan wil ik daar ook weer wat meer van weten. Dus deze podcast, over de fiets van Cancellara, wilde ik zeker wel luisteren. Want die fiets van Cancellara, zat daar nu wel of geen motortje in? Het is nog steeds een vraag, met smacht wacht ik op de nieuwe aflevering die online gaat komen.
Het is in ieders geval een leuke podcast, heerlijk Vlaams. Dat past helemaal bij zo’n wielerverhaal. En ik, als passieve wielrennen, ben blij dat het seizoen weer is begonnen.

De Kroongetuigen

Ik blijf hangen bij het Vlaams en kom daardoor terecht bij De Kroongetuigen. Inmiddels ben ik aanbeland bij de derde aflevering en ik weet niet zo goed wat ik er van moet denken. Het zijn zulke lugubere zaken die voorbij komen. Je zou denken dat ik, na het lezen van al die thrillers, wel wat gewend ben. Maar het idee dat dit allemaal echt gebeurd is, vind ik toch wel heftig. Waarschijnlijk gaat mijn nieuwsgierigheid het winnen en luister ik nog wat afleveringen van de podcast.

De laatste dagen van…

Geen idee waarom, maar dit is een podcast waarbij het me niet lukt om die af te luisteren. Terwijl het onderwerp me zeker interesseert, waar ik echt meer over wil weten. Ik zit midden in de eerste serie, over John Lennon. Die werd vermoord door David Chapman op 8 december 1980.
Is het de insteek van het verhaal, de lange aanloop naar die bewuste dag? Want de hele carrière van John Lennon wordt besproken. Waarschijnlijk had ik verwacht dat het echt meer over zijn laatste dagen ging. Over John Lennon, maar ook over zijn moordenaar. Maar misschien komt dat nog, moet ik gewoon nog even volhouden.

Mocht je nog tips hebben over goede podcasts? Ze zijn zeker welkom. Ik heb er inmiddels heel wat beluisterd, maar door het grote aanbod is het soms lastig om de goede, leuke en/of interessante podcasts eruit te halen. Dus ik ben benieuwd waar jij graag naar luistert.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Blog by Linda
1 jaar geleden

Ben wel benieuwd naar die eerste podcast nu, al vindt ik non-fictie verhalen vaak leuker dan fictie. Podcasts die ik met veel plezier beluisterde: El Tarangu (vind alles wat ik van Audio Collectief SCHIK geluisterd heb goed), Brand in het Landhuis, De Vlaamse Kunstroof… Dat is wat me zo 1-2-3 te binnen schiet in ieder geval.

Mie
Mie
1 jaar geleden

Ik ben de volksjury aan het beluisteren. Ondertussen een 120-tal afleveringen en ik ben ergens in de 70 aanbeland.

Mevrouw Niekje
1 jaar geleden

Een aanrader: Theo Maassen heeft een heel goede serie interviews ‘Ervaring voor beginners’. Deze serie gaf de doorslag om hem de nieuwe serie Zomergasten op de VPRO te laten presenteren.

Irene
1 jaar geleden

De Volksjury vind ik ook leuk, net zoals de podcast van A Beautiful Mess en Bende van het boek. Oh en The Great Indoors, heel Brits!

7
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x