Geluisterd #2

De podcasts gaan bij mij niet zo snel als de boeken en dat wat er op tv voorbij komt. Maar toch ben ik toch wel weer wat leuke, of beter gezegd interessante, podcasts tegen gekomen, die ik graag even met je wil delen. Met daarbij meteen de vraag of jij nog tips hebt voor leuke podcasts? Want ik merk wel dat ik een beetje in hetzelfde kringetje blijf hangen, terwijl er misschien nog wel een hoop te ontdekken is.

De Gestolen Kinderen

Mirjam komt uit Chili en wordt in 1972 geadopteerd door een Nederlands echtpaar. Al meteen wordt duidelijk in de podcast dat dit wat raar is gelopen. Petra Vissers gaat op zoek naar hoe het verhaal nu echt in elkaar zit.
Ik ben inmiddels aanbeland bij aflevering 4 en ik verbaas me steeds over alle vaagheid waar Petra tegen aan loopt. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe het verhaal in elkaar steekt. Volgens mij gaat er nog een hoop ellende voorbij komen. Bizar toch ook dat je eigenlijk helemaal niet weet waar je vandaag komt?

Omdat ik de podcast nog aan het luisteren ben kan ik nog geen sterren geven.

Gerede Twijfel

Dit is er ook eentje die ik nog aan het luisteren ben. Iedere week komt er een aflevering bij, net zoals bij De Gestolen Kinderen, dus het is iedere keer weer even wachten.

Bij Gerede Twijfel duiken 11 studenten van de VU in een moordzaak uit 2012, op zoek naar gerechtelijke dwalingen. Ze gaan onderzoeken wat er allemaal is gebeurd, is Antonio op de juiste gronden veroordeeld voor deze moord? De verteller in deze podcast is Bas Haan. En het is gek, maar ik moet altijd even wennen aan dat Brabantse accent van hem. Maar verder is het tot nu toe een erg interessante podcast. Want wat staat er allemaal in dat dossier, wat is er gebeurd en is het wel allemaal onderzocht?

Ook bij deze nog geen sterren.

Villa Betty

De laatste is er eentje die ik wel kan beoordelen, omdat ik deze al helemaal heb geluisterd. Het verhaal over Villa Betty, het grootste en duurste huis in Amsterdam, aan de rand van het Vondelpark. Floor Doppen, de maakster van de podcast, komt in contact met de buurman van de villa. Ze wil graag meer weten over Betty en duikt in de geschiedenis. Een bijzondere geschiedenis, waarbij ze op zoek gaat naar de verhalen achter de villa.

Het is een leuke podcast om te beluisteren, bijzonder ook dat er midden in Amsterdam een grote villa staat, bijna onzichtbaar voor de omgeving. Het verhaal van Betty is bijzonder, het zit toch net wat anders in elkaar.

Waardering: 4 uit 5.

Ik ben benieuwd naar het verdere verloop van de eerste 2 podcasts. In een volgend #geluisterd bericht laat ik je nog weten hoeveel sterren ze krijgen. En heb je nog tips, je mag ze (heel graag!) delen via de reacties.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
mie
mie
10 maanden geleden

Ik ben heel benieuwd naar ‘gestolen kinderen’. Ik ken ene paar uit het buitenlands geadopteerde vrouwen die het daar heel moeilijk mee hebben en dat blijkt een wereldje vol onfrisse praktijken. Zij zetten daar een hoop acties rond op in de hoop dit soort van adopties te laten verbieden.

Ik ben beginnen luisteren naar Damn Honey. Ik ben nog niet ver, aan aflevering 25 ongeveer (want het zijn er al een pak meer) maar ik vind het heel inspirerend en ook soms troostend om dingen benoemd te horen waar ik zelf ook mee zit.

Ik was in corona beginnen luisteren naar de volksjury en ben daar nu helemaal met bijgebeend. Maar als er een nieuwe aflevering uitkomt, luister ik altijd.

En heel tof vond ik de podcast Viva Lanoye over het leven van Tom Lanoye. Die is zo goed gemaakt!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x