De week van 24 oktober

De week van de herfstvakantie en de week dat Joris weer thuis komt. Ik voel dat ik wat meer moe ben, nu Joris er niet is. Ik ben langer bezig met dingen in huis, leg de lat onbewust hoger en slaap niet zo goed. Maar toch voel ik me goed want het loopt wel allemaal prima.

Maandag

Een dag Efteling met ons vrolijke drietal, aangevuld met een vrolijk tweetal. Het is prima weer, de drukte valt me erg mee en we hebben een erg gezellige dag. Het blijft een mooi park, ik geniet ook volop van het Sprookjesbos. Daar waren we de laatste keren niet geweest, terwijl het zo mooi is om te bekijken.

Dinsdag

Met mijn vader rijd ik naar Dongen om een urn te kopen voor de as van mijn moeder. We zoeken een mooi exemplaar uit en een bijpassend klein formaat, die ik mee naar huis kan nemen. Het blijft toch allemaal raar en onwerkelijk. Soms kan ik ineens beseffen dat ze er niet meer is, dan lijkt het of ik het weer even ben vergeten.

Deze week is het erg mooi weer, dus met Mees en Puk wandel ik de bossen in. Het is prachtig met al die herfstkleuren. Het warme weer geef me dan wel een tegenstrijdig gevoel. Het is fijn om heerlijk te wandelen, maar het klopt eigenlijk niet.

Woensdag

We rijden naar Eindhoven voor een bezoekje aan Ikea. Voor mij is het altijd beter als ik daar niet kom. Hoe graag ik ook wil consuminderen en minimaliseren, bij Ikea lukt me dat niet. Zoveel leuke dingen, en ja, een afwasborstel is toch ook wel nodig. Even ter verdediging, ik was er al heel lang niet geweest. Ok, dat klonk die dag toch beter. ๐Ÿ™‚

‘s Middags ga ik met de meiden nog even naar ons pap. Samen met hem zetten we de as over in de nieuwe urn. Kan die lelijke doos van het crematorium eindelijk weg en wordt het een mooi gedenkhoekje. Ik neem de kleine urn met een beetje as mee naar huis.

Donderdag

Vandaag komt Joris weer thuis, dus ik wil ‘s ochtends nog even in huis aan de slag. Niet dat het zo’n zootje is, maar de afgelopen dagen had ik niet echt veel gedaan. Maar de reis van Joris loopt zo voorspoedig, dat hij al vroeg wordt afgeleverd. Fijn, hij is er weer! Met veel verhalen over Tanzania en met souveniertjes.

Joris kruipt ‘s middags in bed om bij te slapen en ik ga met Puk aan de wandel. Tweede keer deze week dat ik meer dan 5 kilometer wandel. Maar zo door de bossen en langs de vennen is het zo mooi, dat die kilometers voorbij vliegen.

Vrijdag

Een prima dag om thuis wat aan te rommelen, wasjes te draaien en toch maar wat achterstallig werk doen. Ik merk dat ik, nu Joris weer thuis is, wat meer rust heb. Alhoewel ik het ook wel fijn vond om die energie te hebben, om bezig te zijn. Maar aan de andere kant werkte dat ook wel vermoeiend. Het is gewoon zoeken naar de juiste balans.

Zaterdag

Voor mij is de vakantie voorbij, want ‘s middags ga ik weer aan het werk. Alleen de middag, dus dat is prima om weer mee te beginnen. In de ochtend doe ik dus lekker rustig aan en mijn hardlooprondje stel ik uit naar morgen. Het werken verloopt prima, lekker naar buiten. En in de avond kijken Joris en ik dan eindelijk de eerste aflevering van Chansons!! Die stond al even op ons te wachten, maar het kwam er steeds niet van. Ik vind het zo’n heerlijk programma.

Zondag

De klok is verzet, dus ben ik nog vroeger wakker. Dus aan de slag met mijn weekoverzicht en straks een rondje hardlopen met Evy. Ik heb nog niet veel zin, maar ga toch. Het zou zonde zijn om nu af te gaan wijken van het schema, terwijl het al die weken al goed verloopt.
Verder niet veel op het programma vandaag. We wilden misschien nog een wandeling gaan maken, op zoek naar een vlonderpad. Maar ik zag gisteren hoe druk het was, ik vrees dat het vandaag nog wat erger wordt, Dus we zien het wel.

Komende week wordt het allemaal weer gewoon. De vakantie is voorbij, de kinderen gaan weer naar school, Joris en ik gaan weer aan het werk. En dan is ook prima, weer in het gewone ritme.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Deborah
1 jaar geleden

Heerlijk die kleuren van de herfst. En ze zijn nog mooier wanneer er een zonnetje met blauwe lucht te zien is.
Het blijft wel raar om zonder jas een rondje te wandelen rond deze tijd van het jaar.
En nu niet opgeven hoor, met je hardlooprondjes. Lekker gaan!!
Nadien voel je je zo voldaan ๐Ÿ’ช๐Ÿผ
Fijne zondag gewenst.

Adriaantje
1 jaar geleden

Mooie herfstfoto’s, echt genieten hรจ, wandelen en uitje. Ikea vind ik ook een uitje…
Fijn dat Joris weer terug is.

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x