Meteen naar de inhoud

Aan de slag met Postcrossing2 minuten

Het is alweer een tijd geleden dat ik een kaartje verstuurde via Postcrossing. Het verloopt bij mij altijd in een soort golfbeweging. Dan verstuur ik er weer een aantal en valt het weer even stil. Maar het leuke van Postcrossing blijft toch wel om post te ontvangen vanuit verre plaatsen. Daar hoort dan natuurlijk wel bij dat je ook wat kaarten moet versturen. Ik vond het ook een leuk doel om toe te voegen aan mijn Day Zero Project, waarin ik me heb voorgenomen om 20 kaarten met Postcrossing te gaan versturen.

En dat lijkt me meteen een goede manier om ons mooie Oisterwijk wat bekendheid te geven op 20 plaatsen in de wereld, dus kocht ik van die heerlijke toeristenkaartjes. Twee verschillende, voor een beetje variatie.

De eerste gaat vandaag of morgen op de post. Ik ben nog aan het dubben of ik er dan eentje per week/twee ga versturen, of dat ik wacht tot ik een kaartje terug heb, Dan kan het wel lang gaan duren, want kaartjes uit, bijvoorbeeld, China, kunnen er echt een eeuwigheid over doen. Ach, ik zie wel hoe het loopt. Ik heb nog tot 2025. 🙂

De voortgang van de Postcrossing-kaartjes ga ik bijhouden op een aparte pagina, die ik nog aan ga maken. Daar vind je dan de kaarten terug, die ik heb ontvangen. Hopelijk wordt dat een mooi overzicht. Het zal ongeveer net zo worden als de pagina met 100 boeken die ik ga lezen. Een pagina die zich steeds meer zal vullen.

En zo zorgt het Day Zero Project voor een hoop leuke input voor mijn blog. Ik vind het wel leuk om er zo mee bezig te zijn en het geeft ook veel inspiratie. Wel moet ik mezelf er af en toe aan herinneren dat de doelen een langere tijd beslaan en ik daar ook gewoon de tijd voor moet nemen. Een goede training voor wat langere termijn denken.

7 reacties op “Aan de slag met Postcrossing2 minuten

 1. Leuk Postcrossing. Ik heb vandaag 10 kaartjes geschreven en verstuurd. Heb ook golfbewegingen, maar wat meer dan 1 per keer dus. Als ik toch aan het schrijven ben…

  Vaak ga ik weer schrijven, als de brievenbus te lang leeg blijft of teveel gevuld wordt met zakelijke post. Tijd voor wat leuks, denk ik dan.

  Ik heb ook een tijdje bijgehouden op m’n blog wat ik stuurde en ontving. Wel een goed idee eigenlijk.

  1. Overigens, juist dat gevoel dat je al je doelen zo snel mogelijk zou moeten doen, is wat mij tegenhoudt om mee te doen. Ik vind het een hartstikke leuk idee, maar zou de neiging krijgen om alles binnen zo snel mogelijk te doen ipv te spreiden.

   (had ik dat hier al eens gezegd? zou kunnen)

 2. Via huisvlijt kwam ik even buurten bij jou. En postcrossing ken ik wel want een vriendin op Terschelling doet dit ook al heel lang en had dit jaar ook zo gezellige meeting geregeld. Zo konden menige postcrossers elkaar leren kennen. Zelf heel vroeger ook eens gedaan maar nu niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: