De week van 5 september

Na de vakantie is het tijd om weer aan de slag te gaan. Dit jaar hadden we de laatste 3 weken en zijn we ook pas vlak voor het einde terug gekomen van vakantie. Het is dus een behoorlijke wenweek, die eerste week.

Maandag

Dan is het alweer zover, voor de jongste gaat school al weer beginnen. Pfff, het is zo wel heel snel na onze vakantie en ik merk dat ik nog niet toe ben aan het gewone dagelijkse leven. Ik kan altijd prima wennen aan die vakantiemodus, maar er weer uitkomen is een lastige. Wel fijn dat ik nog een dagje thuis wat kan rommelen en een mooie ronde met de hond kan lopen, mijn werk begint morgen weer.

Dinsdag

En dan mag ik ook weer aan mijn eerste werkdag beginnen. Ik merk dat ik erg moet wennen en dat verloopt niet al te soepel. Er zijn wat dingen veranderd, die me wat zwaar vallen. Zwaarder vallen dan ik had verwacht en ik baal ervan dat het zo’n grote invloed op me heeft. Dus een echt lekker begin is het niet.

Woensdag

Vandaag had ik weer een afspraak met Evy voor mijn tweede training. Ik wilde bijna typen dat dit wel het meest spannende was van deze dag, maar nee hoor, ik mocht namelijk ook nog naar de tandarts voor de halfjaarlijkse controle. Nou ja, die kwam even tussendoor, de meeste tijd was ik kwijt aan de mondhygiëniste. Verschrikkelijk, maar helaas wel nodig. Het goede nieuws, geen gaatjes!

Rondje met Puk
De schooltas staat weer klaar
Het weer gaat veranderen

Donderdag

Weer een hele dag aan het werk en weer vond ik het pittig. Het zal wel gewoon weer wennen zijn. Wel mooie plannen bedacht, fijn om daar energie van te krijgen.
Ik baal er wel van, om zo slecht in mijn vel te zitten. Dat wil ik helemaal niet. Ik wil gewoon lekker doorslapen, niet gaan liggen piekeren en zorgeloos door het leven gaan. Maar vaak zie ik veel negatieve dingen, denk ik in doemscenario’s en ben ik veel in mijn hoofd bezig. Ik hoop dat ik daar wat in veranderd krijg.

Vrijdag

Sinds deze week begin ik een half uur later met werken, pas om 9.30 uur. Dus nadat de jongste naar school is gegaan, heb ik ineens nog een uur over. Die probeer ik dan maar nuttig te besteden, even wat opruimen. Het is wel fijn om in een redelijk opgeruimd huis thuis te komen.
In de ochtend vertrekt Joris voor een weekendje Ardennen, dus ben ik alleen met de kinderen dit weekend.

Zaterdag

Voor de wekker wakker, maar wel goed geslapen. Het zaterdagprogramma gaat van start met trainingen en wedstrijden (alhoewel dat vandaag ook een training is). Ondertussen valt het er af en toe goed uit. Ik denk dat het gras binnenkort weer groen zal zien, ik hoop het!
‘s Middags ga ik bij mijn vader op de koffie. En wat heerlijk, ik hoef niet te koken. Ik vond dat we wel sushi konden eten vandaag, lekker! Dus tijd om nog een rondje met Eva te hardlopen. In de avond gaat de middelste oppassen, met de jongste en de oudste kijk ik “Luizenmoeder, de film’, die we alledrie erg leuk vonden.

Mijn tweede training
Een lekker plekje
Kijk, een regenboog!

Zondag

Dan is het alweer zondag, de laatste dag van de week. Eind van de middag mag ik nog een paar uurtjes werken. Ter ondersteuning op een afdeling, omdat het heel krap is met zorgpersoneel. Wel fijn dat als ik vanavond thuis kom, Joris er ook weer is.
Verder staat er niet veel op de planning. Een Formule 1-race in Italië. Het lijkt wel of die al begonnen is, want de jongste zit nu midden in een F1-race op de Playstation. Ik ga nog wat aanrommelen, straks even met de hond lopen en misschien dat ik ook nog wat verder kom met mijn boek.

Kijk ik met een goed gevoel terug op deze eerste week? Nee, eigenlijk niet. Ik vond het een energievretende week, met frustraties en irritaties. Ik hoop dat dit de komende weken beter zal gaan, dat het gewoon weer even wennen is aan het gewone leven.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Nicole Orriëns
1 jaar geleden

Dat uur nadat de jongste naar school is lijkt me inderdaad best even lastig om te vullen. Maar het huis opruimen zorgt wel voor prettig thuiskomen inderdaad.

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x