De week van 15 augustus

Gisteren zijn we thuis gekomen van een fijne vakantie, wat is het toch altijd fijn om weer thuis te zijn. Maar door de vakantie kwamen er hier even geen nieuwe berichten. Je hebt nog wat van me tegoed, zoals dit weekoverzicht van 15 augustus. De eerste week van de vakantie met het hele gezin.

Maandag

Het is dan echt zover, de vakantie is begonnen. Dus wordt het echt tijd om wat voor te gaan bereiden voor ons vertrek aanstaande woensdag. De wasmachine mag nog draaien, maar het meeste ligt inmiddels klaar. Fijn ook dat er alleen kleding meeheeft. De kampeerspullen blijven thuis.

Dinsdag

Voordat we dan echt op vakantie gaan, vieren we eerst nog de 17e verjaardag van onze oudste dochter. Ja, het is echt zo, 17 jaar. Omdat er veel op vakantie zijn, is het een rustige verjaardag. Maar wel gezellig en een fijne afleiding voor alles wat ik in mijn hoofd nog moet doen, voordat we vertrekken.

De druiven doen het nog steeds goed
En we zijn onderweg!
Eerste halte, Colmar

Woensdag

Om 8 uur vertrekken we naar Colmar, onze eerste stop. We waren al eerder in Colmar en vonden het een mooie plek om een dagje rond te kijken, voordat we doorrijden naar Italië. De rit verloopt rustig. Het is te merken dat we laat op vakantie gaan, aan de andere kant van de snelweg zien we veel Nederlandse auto’s, die waarschijnlijk weer op weg naar huis zijn.

Donderdag

De dag begint regenachtig, maar er valt minder dan werd voorspeld. Dus voldoende tijd om Colmar goed te bekijken. Gisteravond zagen we al dat er erg veel toeristen waren. Door het wat slechtere weer lijkt dat vandaag wat minder. Het is een bijzondere plaats, met al die vakwerkhuizen. Maar na een dag heb je het wel gezien.

De toerist uithangen
Wachten voor de Gotthardtunnel
Bijzonder wegrestaurant

Vrijdag

De grote reisdag naar Italië, de eerste keer dat ik daar op vakantie ga. En de eerste keer dat we door de Gotthardtunnel gaan. Vooral dat is iets waar ik al een hele tijd tegen op zie. Dat ding is 17 kilometer lang, alleen er aan denken maakt me al licht claustrofobisch. Maar na aardig wat regen en slecht zicht in Zwitserland, een tunnel van ruim 9 kilometer waarbij ik zelf achter het stuur zat, viel die Gotthardtunnel erg mee. Er viel een stuk spanning weg, we reden soepel door naar Italië en kwamen op tijd aan bij ons appartement in Toscane.

Zaterdag

Na de reisdag van gisteren, is het vandaag tijd om even rustig bij te komen. Het is heerlijk warm, dus er wordt volop gezwommen. Ik heb lekker veel tijd om te lezen. Morgen staan er 5 dorpjes op het programma, dus dan weer genoeg te doen!

Zoveel mooie huizen in Cinque Terre
Even naar de zee kijken
Gewend aan al die toeristen

Zondag

Deze keer geen zondag met een rustig programma, maar een toeristisch uitstapje naar Cinque Terre. Een bijzondere verzameling van kleurrijke Italiaanse kustplaatsjes. Het was een mooie, maar ook erg vermoeiende dag. Met zoveel indrukken, dat ik daar maar een apart bericht aan ga wijden. Al een kleine spoiler, het werden er 4 in plaats van 5.

En zo vloog die eerste vakantieweek voorbij. Voor mezelf ook wel fijn om het terug te lezen, want we hebben behoorlijk wat gedaan deze vakantie, dat ik soms even vergeet wat ook alweer. 🙂
Binnenkort het tweede deel van de vakantie.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Adriaantje
Adriaantje
1 jaar geleden

Welkom thuis, het was zo te zien ècht genieten voor jullie.
Die lamp, ik dacht aan een soort kerk, maar in een wegrestaurant. Dàt moet wel een bijzonder restaurant geweest zijn!

1
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x