De week van 1 augustus

We zitten volop in de zomervakantie van de kinderen, maar Joris en ik zijn nog aan het werk. Dat maakt het vaak wat vreemde weken, met een ander ritme. En omdat ik erg houd van een vast ritme, raak ik zelf wat ontregeld. Waardoor ik de week wat minder bewust meemaak en zelfs minder foto’s maak. Eens zien hoe ver ik kom met mijn overzicht. πŸ™‚

Maandag

Het is dus alweer augustus, de maand juli is omgevlogen en we denderen de zomer door. Met Mees die nog thuis zit en nog nergens naartoe mag. Ik kom ook niet verder dan wat winkels in het dorp en de bibliotheek om een voorraadje stripboeken voor hem te halen. Verder rommel ik thuis wat aan en ‘s avonds kijken we natuurlijk naar B&B Vol Liefde. Wat een heerlijk programma is dat toch!

Dinsdag

Een dagje aan het werk, waar goed te merken is dat het vakantie is en er zieken zijn. Het is pittig voor de collega’s in de zorg. ‘s Avonds even bij mijn vader op de koffie, beetje bijkletsen.

Woensdag

Eigenlijk staat er een halve dag werken op het programma, maar de meiden vermaken zich prima (die trekken hun eigen plan) en Mees gaat (hij mag weer!) met een vriendje zwemmen. Omdat we met weinig zijn vandaag, blijf ik een hele dag. Ik vind het vaak lastig om te schuiven met uren, maar vandaag gaat dat prima.

De druiven groeien goed
Lui beest
Nog steeds in bloei

Donderdag

En dat schuiven had ik ook tot gevolg dat ik vandaag in de avond ga werken, om de zorg te ondersteunen. Ik merk dat ik dat dan wel weer lastig vind, omdat ik de hele dag in mijn hoofd heb dat ik nog moet gaan werken. Maar ach, de dag verloopt verder prima. Ik begin al vroeg aan het avondeten (quiche), zodat ik dat niet hoef te doen als het heel warm is. Mijn vader komt even op de koffie en komt ‘s middags weer terug om met Mees te gaan vissen. De oudste is naar de stad en de middelste rommelt lekker wat aan op haar kamer.

Vrijdag

Met Mees ga ik naar Tilburg, met de trein. Ik merk dat ik al lang niet in Tilburg ben geweest, want er vallen me een hoop veranderen op, in positieve zin. Er komt meer sfeer in de binnenstad, meer leuke koffietentjes en meer leuke winkeltjes. Zo kwamen we terecht bij Van de maker, waar ik een paar mooie oorbelletjes kocht. Ook een leuk idee vond ik bij het station, terwijl we wachtte op de trein. De Poster Scouts, waarbij je iedere 2 maanden een poster krijgt opgestuurd. Helaas was Joris wat minder enthousiast.
Wel mooi om te zien hoe een stad in ontwikkeling is, ik geloof dat Tilburg dat wel kan gebruiken.

Mooi doorkijkje
Dwalen door Tilburg
De Poster Scouts

Zaterdag

Een fijne zaterdag om thuis wat aan te rommelen, schoon te maken en tussendoor wat te lezen. Een prima dag. ‘s Avonds kijken we de film Frank, die nogal bijzonder is. Zowel Frank als de film. Ik ben ‘m nog nog aan het verwerken, want waar gaat het toch eigenlijk allemaal over? In ieders geval over een man met een nephoofd. Ik kan voor mezelf ook nog niet zeggen of ik de film leuk vond of niet. Bijzonder blijft de beste benaming.

Zondag

Voor vandaag staat er nog niet veel op de planning. Eens zien of we nog wat gaan ondernemen. Ik vind het eigenlijk altijd wel fijn om niet teveel te doen, lekker te lezen (ik ben bezig in een spannend boek), te genieten van het mooie weer. Wat berichten typen op mijn blog of even de Sims spelen. Maar eens zien wat de rest van ons gezin in gedachten heeft vandaag.

Hoe ziet jouw dag eruit? Heb je nog leuke plannen voor vandaag?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x