33. De Roadtrip

Na een spannende thriller heb ik steeds vaker de behoefte aan een wat luchtiger boek. Ook als ik nog diep verzonken ben ik De Pijnstillerspandemie, is het fijn om dat af te kunnen wisselen met iets wat minder zwaar ligt. Ik kwam uit bij De Roadtrip, een boek met een gezellige kaft. Wat me misschien wel doet verwachten dat het een beetje zoetsappig kan worden, maar ach, dat is dan maar zo.

Maar eerst even een samenvatting:

Addie en Dylan hebben elkaar vermeden sinds hun relatie stukliep. Nu moeten ze ongepland 600 kilometer lang een auto delen. Wat er ook gebeurt, deze roadtrip zal niemand ooit vergeten…

Addie en haar zus Deb zijn voorbereid op een epic roadtrip van het zuiden van Engeland, waar ze wonen, naar een bruiloft in Schotland. Snacks, playlist, route: alles ligt klaar.
Eén kleine botsing later, en hun Mini heeft opeens drie extra passagiers: Dylan, Addie’s ex-vriend; zijn beste vriend Marcus, die meer issues heeft dan een gemiddeld weekblad; en de onbekende Rodney, die niemand eigenlijk kent maar die ook een lift naar de bruiloft nodig had.
Wat zal het eerder begeven, de auto of de gespannen vrede tussen de passagiers?

Die samenvatting hierboven omschrijft een deel van het boek, maar gelukkig gaat het verhaal wel wat dieper. Het verhaal draait vooral om Addie en Dylan, over het ontstaan van hun relatie, hoe het verliep en uiteindelijk werd beëindigd. Er zit veel verdriet en oud zeer, je voelt de spanning tussen die twee.

Dat vind ik ook het mooie van het boek, je voelt de spanning, je krijgt het vermoeden dat er van alles heeft gespeeld. Gaandeweg wordt dit ook wel duidelijk, maar het is geen voorspelbaar verhaal. Ik vond het een mooi verhaal, fijn om te lezen. Het was er weer eentje die ik door wilde lezen, wilde weten hoe het in elkaar stak en hoe het af zou lopen. Wat mij betreft kan er ook gemakkelijk een vervolg op komen, er is nog genoeg te vertellen.

Dus eigenlijk geven de kaft van het boek en de samenvatting niet goed weer waar het boek over gaat. Ik weet niet, ze doen het boek tekort. Om dat goed te maken, krijgt het boek van mij 4,5 sterren. Op Goodreads 4, want een boek moet me echt helemaal wegblazen voor 5 sterren en dat gebeurt me niet zo vaak.

Waardering: 4.5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x