31. Box

Als je veel thrillers leest, dan heb je vast al wel eens gehoord van Camilla Läckberg. Ze heeft al verschillende bekende thrillers op haar naam staan. Maar als ik zo dat hele lijstje van boeken langs ga, dan heb ik er niet eens zoveel van gelezen. Of ze heeft dus veel indruk gemaakt of ze heeft een goede pr-campagne.

In ieders geval was ik erg nieuwsgierig naar Box, haar nieuwe boek dat ze samen met Henrik Fexeus schreef. Misschien komt het ook wel door de kaft van het boek, waar ik goed naar moest kijken om te zien wat er nu eigenlijk op staat. Als je het boek leest, wordt de betekenis van de kaft al snel duidelijk. Maar hieronder zal ik eerst een korte samenvatting plaatsen.

Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar die tegengehouden moet worden voordat er nog meer slachtoffer vallen. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

Waar ik in het begin aan moet wennen, zijn de expliciete beschrijvingen van de moord(en). Het viel me op en zette me aan het denken. Want het viel me laatst ineens ook op bij het journaal, dat bloederige details meer in beeld worden gebracht. Zijn we steeds meer gewend en moet het daardoor steeds gruwelijker? Het is voor mij niet zo nodig, maar het trok me wel meteen in de gruwelijkheid van het verhaal. Want het is nogal een brute moord waar het boek mee start. Daardoor wil ik dan ook wel graag weten wat daar achter zit.

Zonder teveel in details te treden blijken er nogal wat lagen in het verhaal te zitten. Bij inspecteur Mina, waarbij ik eigenlijk nog wel wat informatie mis, maar zeker ook bij Vincent Walder. Allebei hebben ze niet het meest gemakkelijke leven, wat zich bij Mina vooral uit in een extreme vorm van smetvrees. Soms zo extreem dat ik me erover verbaas dat ze nog normaal haar werk kan doen. Vincent heeft andere eigenaardigheden, zo is hij bijvoorbeeld getrouwd met de zus van zijn ex. Maar dat lijkt ook niet echt een gelukkig huwelijk.

Zo kom je een heleboel te weten over deze twee hoofdrolspelers, die vast nog vaker terug zullen gaan komen. Box is namelijk het eerste deel van een nieuwe serie. En ik kijk wel uit naar een vervolg. Want dit boek was spannend, zat goed in elkaar, leest prettig en is afwisselend. Het krijgt van mij daarom 4 sterren.

Waardering: 4 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x