18. Het Sanatorium

Daar is ie dan, het eerste boek dat ik heb gelezen in 2022, Het Sanatorium door Sarah Pearse. Daarbij moet ik wel bekennen dat ik hier in 2021 al mee gestart ben. Zo werd het jaar spannend afgesloten en kon het ook spannend beginnen. Want de spanning zat er goed in bij dit boek.

Hieronder eerst een korte samenvatting:

In Het sanatorium van Sarah Pearse heeft rechercheur Elin een slecht voorgevoel over het hotel waar het verlovingsfeest van haar broer gehouden wordt. Als ze insneeuwen, wordt haar gevoel bevestigd…

Een imposant hotel, geïsoleerd gelegen midden in de Zwitserse Alpen. Elin, rechercheur, wordt door haar broer uitgenodigd om zijn verloving te vieren in het hotel. Het hotel is prachtig, maar zodra Elin over de drempel stapt heeft ze het gevoel dat er iets niet pluis is en dit idee wordt versterkt wanneer ze hoort dat het hotel voor de verbouwing een vervallen sanatorium was. Wanneer Isaacs verloofde de volgende ochtend spoorloos verdwenen lijkt, wordt Elin pas echt ongerust. Een sneeuwstorm heeft het hotel afgesloten van de buitenwereld en de hotelgasten beginnen in paniek te raken. Niemand heeft door dat er nog een vrouw is verdwenen: de enige die hen had kunnen waarschuwen voor het naderende gevaar…

Meteen vanaf het begin voel je de spanning. Terwijl er nog niet veel gebeurt, Elin (de hoofdrolspeelster) is met haar vriend Will onderweg naar een hotel in een oud sanatorium. Maar alle beschrijvingen geven al hints dat het allemaal niet zo vlekkeloos zal verlopen. En dit blijkt een understatement.

Natuurlijk wil ik niet te veel van het boek weggeven. Behalve dan dat de hoofdrolspeelster soms nogal wat onhandig en onzeker overkomt, wat bij mij soms wat irritatie opriep. Die onzekerheid wordt mede veroorzaakt door een verval in het verleden van Elin. Een voorval dat regelmatig terug komt en haast een verhaal op zich vormt. Dat verhaal brengt een extra dimensie aan, maar die onhandigheid en onzekerheid doen soms wat afbreuk aan de geloofwaardigheid van het boek, maar uiteindelijk komt dit voor mij wel weer goed en is het gewoon het proces wat Elin doorloopt. Dat klinkt wat vaag, maar zal met het lezen van het boek duidelijk worden.

En dat was eigenlijk het enige minpunt voor mij, verder vond ik het een heerlijk spannend boek. Het verhaal is goed opgeschreven en op zo’n manier dat het bijdraagt aan de spanning. Het is wel een echt winters verhaal, dus voor het juiste sfeergevoel zou ik het lezen op lekkere koude dagen. Of wellicht op een snikhete dag in de zomer als je wat behoefte hebt aan verkoeling.

Het boek krijgt van mij 3,5 ster, hoewel ik neig naar 4 sterren. Dat krijgt het boek van mij ook op Goodreads, omdat het zeker geen 3 sterren zijn. Het is een heerlijk spannend boek om te lezen en als je van zulke boeken houdt, is het zeker een aanrader.

Waardering: 3.5 uit 5.
Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x