De week van 13 november

Een behoorlijk volle week deze week, dus ook een lekker lang weekoverzicht. Ik kan het heel lastig vinden om meerdere avonden achter elkaar iets op de planning te hebben. Toch kom ik goed de week door en kan ik terugkijken op veel leuke momenten.

Maandag

En dan begint het normale leven weer, dus ook een nieuwe werkweek. Inmiddels ben ik weer terug verhuisd naar mijn eigen plekje, wat ook weer prima aanvoelt. Omdat hier ook de was hangt, motiveert dat wel wat meer om die sneller op te vouwen. Dan zit ik wat minder tegen volle wasmanden aan te kijken. Helaas lopen die nogal snel vol met een gezin van 5 personen. En soms lukt het prima om het bij te houden, tot het uiteindelijk niet meer lukt en het lekker ophoopt. Ik geloof dat we nu in die laatste fase zitten.

Dinsdag

Als ik net ben begonnen met werken merk ik dat er steeds een helikopter vliegt. Mijn eerste gedachte is dat er weer een militaire oefening is. Dat gebeurt wel vaker. Maar als ik even het nieuws op Omroep Brabant bekijk zie ik dat er een verwarde man een basisschool in Oisterwijk binnen is gedrongen. Meteen scan ik het bericht om uit te vinden welke basisschool. Het is niet de school van de jongste, maar het is toch even schrikken. En het constante geluid van die helikopter helpt ook niet mee. De verwarde man wordt inmiddels gezocht en vanuit de school van de jongste komt het bericht dat de deuren daar op slot gaan. Het is een bizarre situatie, en ondanks dat het werk gewoon doorgaat, voelt het toch chaotisch. Gelukkig krijgen ze de verwarde man te pakken. Volgens het opsporingsbericht ging het om een man van ongeveer 30 jaar, maar het blijkt een 19 jarige jongen uit het dorp te zijn. Ik ben wel benieuwd naar het verhaal hierachter, waarom hij dit heeft gedaan. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, was het vooral de schrik van alles. En dan vooral vooral voor de basisschool waar het gebeurde.

Woensdag

Na een rondje hardlopen is het dan toch echt zo ver, de Thaise massage. Ik weet niet zo goed wat me te wachten staat. Daar aangekomen wordt ook gevraagd of dit de eerste keer is. En als de mevrouw met de massage aan de slag gaat, snap ik waarom. Ik vind het behoorlijk heftig en omdat alles in mijn lijf zo vast zit, is dat half uurtje wat ik had gepland echt niet voldoende. Dus dat wordt een uur, maar ook dat is niet helemaal genoeg. Ik merk ook dat ik het lastig vind om me te ontspannen, om me over te geven aan die massage. Misschien is het goed om weer eens te beginnen met mediteren. Toch voelt het wel goed na afloop, ook al is de spanning er niet helemaal uit. Over 2 weken dus weer terug.

Donderdag

In Eindhoven kun je ieder jaar gaan kijken bij Glow, een soort openluchtshow met licht. Het was al wat jaren geleden dat we daar waren geweest. Omdat ik er graag een keer met het hele gezin naartoe wilde, planden we een bezoek op deze donderdag. We reden al op tijd naar Eindhoven om eerst wat te eten bij Pizza Beppe. Die bevond zich ook mooi op de route, dus na de lekkere pizza konden we meteen aan de wandeling beginnen. Het was gewoon met de meute mee de route volgen, het voelde een beetje als de start van de Avond4daagse. Dus ja, het was redelijk druk, maar het viel me toch nog mee. We konden alles goed bekijken en er was voldoende ruimte voor iedereen. Een leuke avondwandeling zo, waarbij we veel mooie dingen hebben gezien en dit was een grote favoriet.

Vrijdag

Er staat een uitje met het werk op de planning. Dus na een hele korte werkdag vertrekken we richting Kaatsheuvel voor een middag in de Efteling. Doordat ik er nog maar kort werk en we allemaal veel thuis werken is het een goed moment om de collega’s wat beter te leren kennen. Het wordt een heel gezellige middag, die we afsluiten in een mooie zaal bij de Fata Morgana waar we veel bijpraten en kunnen eten. Als we naar huis gaan is het park al dicht en wandelen we door een bijna uitgestorven Efteling naar de uitgang. Dat is toch ook al heel bijzonder.

Zaterdag

Een regenachtige herfstloop die bij de atletiekvereniging wordt afgesloten met lekkere soep en broodjes. De lichtjes van Glow en de wintersfeer in de Efteling zorgen ervoor dat we het huis al wel wat in de kerstsfeer willen brengen, dus ‘s middags haalt Joris de kerstboom naar beneden. Het is misschien nog wat vroeg, maar ik vind die lichtjes toch wel gezellig.

In de avond gaan we met vrienden uit eten in Haaren, bij Reblochon. Joris en ik aten daar een tijd geleden en vonden het een mooie plek om daar een keer met z’n allen te gaan eten. We kozen allemaal voor het verrassingsmenu en genoten van een heerlijk 5 gangen diner.

Zondag

Na een volle week is het fijn dat we op zondag niet veel hoeven te doen. Ik ben vroeg wakker, omdat ik de jongste al vroeg naar beneden hoor gaan. Die heeft de wekker gezet voor de F1-race. En als ik eenmaal wakker ben, kan ik niet meer goed in slaap komen. Dus typ ik alvast mijn weekoverzicht. Misschien dat ik dadelijk The Sims weer even aanzwengel en wie weet lukt het om mijn boek vandaag uit te lezen.

Goede vooruitzichten dus voor vandaag. En de komende week zal ook wat rustiger zijn. Aanstaande woensdag natuurlijk naar de stembus. Ik ben erg benieuwd wat de uitslag gaat zijn. Ik weet al een tijd op wie ik ga stemmen, jij ook?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x