Van september naar oktober

De laatste dag van september is een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen maand, maar ook om vooruit te kijken naar de maand die komen gaat. En hopelijk gaat de herfst echt toeslaan in oktober. Niet dat zoetsappige warme weer met een paar blaadjes die ronddwalen en wat kruisspinnen die heerlijk relaxen in het zonnetje in de tuin. Het mag best wat kouder, guurder en knusser.

Hoe was september?

Maar voordat we echt de herfst induiken, eerst eens (in willekeurige volgorde) terugkijken op september. De maand die warmer was dan augustus.

  • Ik las een bijzonder boek; Hoe vermoord ik mijn familie? Binnenkort meer daarover, voor mezelf heb ik nog niet helemaal duidelijk wat ik ervan vond. Het is een wat bizar verhaal.
  • Veel warme dagen en dat geeft een dubbel gevoel. Want het klimaat is echt aan het veranderen. Maar een stukje wandelen is toch wel fijn als het zonnetje schijnt. Maar dan wel steeds met een stemmetje in mijn achterhoofd dat dit echt niet klopt, dat warme weer.
  • Aan het eind van de maand een behoorlijk dieptepunt op voetbalgebied, want die gestaakte wedstrijd van Ajax was toch erg triest. Het begin van de maand is beter wat dat betreft, want met de jongste ga ik naar Willem II. En daar was de sfeer prima, alhoewel dat de wedstrijd daarvoor wel heel anders was.
  • Mijn nieuwe baan bevalt nog steeds erg goed. Het gaat ook goed, ik heb er plezier en het thuiswerken vind ik prima gaan. Het vinden van een goede structuur gaat ook steeds beter.
  • Met ons gezin brengen we een bezoek aan de Efteling. Een jaarlijks uitstapje, waarbij we steeds vaker staan te wachten bij achtbanen. Ik ga er echt niet in, maar vermaak me prima met mensen kijken. 🙂

Op naar oktober

Wat oktober gaat brengen is natuurlijk nog maar de vraag, alhoewel je daar zelf ook wel wat over te zeggen hebt. Dus heb ik al wat voor mezelf op een rijtje gezet.

  • Zo moet ik echt eens aan de slag met de berg foto’s , die ik in Tanzania heb gemaakt. Ik wil graag een fotoboek maken van onze bijzondere reis, maar dan moet ik eerst al die foto’s uitzoeken. Ik kijk er wat tegenop, maar kan het niet te lang meer laten liggen.
  • Laatst plaatste ik het bericht over mijn dagelijkse ingevingen. Irene gaf het al aan, een mooi opstapje naar de 365 vragen. Dus laat ik weer eens een poging wagen.
  • Natuurlijk wil ik blijven hardlopen en ik wil niet blijven hangen bij de 5 kilometer. Deze maand wil ik op gaan bouwen naar 7,5 kilometer aan een stuk lopen.
  • En de herfst is ook altijd een mooi seizoen om weer fijne boeken te lezen. Maar laat ik eens uit mijn comfortzone van de thrillers en romans gaan. Laat ik eens een boek lezen uit een genre waar ik altijd aan voorbij ga, science fiction. Via de online bibliotheek kan ik de, blijkbaar, klassieker Duin (Dune) uit 1965 lezen. Het is deel 1 van een serie van 6. Als het nu heel goed bevalt, dan heb ik nog wat boeken te gaan. Ik ga eerst maar eens een poging wagen met deel 1.
  • Hierboven, bovenaan het bericht, zie je een paddenstoelenfoto, eentje uit het archief. Na Tanzania heb ik mijn camera bijna niet meer aangeraakt, maar ik wil toch weer meer op pad met de camera. Dus ga ik binnenkort maar eens op paddenstoelensafari. Zin om mee te gaan?

Ik heb er zin in, in oktober. Een mooie maand met genoeg te doen. Heb jij nog leuke plannen voor de komende maand? Geniet je ook van de herfst of zie je ertegen op?

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Irene
9 maanden geleden

Ben al benieuwd naar het resultaat van je paddenstoelensafari! 😀
Leuk dat je nieuwe werk nog altijd goed bevalt ook.
Ik hoop voor oktober toch ook op wat meer écht herfstig weer.

Zo simpel is dan geluk
9 maanden geleden

Ik ben nu wel heel benieuwd naar het boek dat je gelezen hebt!
Het weer was echt heerlijk afgelopen maand. 🙂

trackback

[…] maand plaatste ik op de laatste dag van september een maandoverzicht. Dus waarom ook niet op de laatste dag van oktober? Weer een mooi moment om even terug te kijken op […]

3
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x