De week van 29 augustus

Nog een stukje vakantie in Italië en Zwitserland, maar ook weer terug naar huis. Over de vakantie komen vast nog wel wat berichten, ik heb nog wat ideeën. Maar de korte samenvatting is mooi terug te lezen in deze en de vorige weekoverzichten.

Maandag

De laatste volle dag in Italië, morgen rijden we naar Zwitserland. Omdat we het plaatsje hier inmiddels wel hebben gezien, rijden we naar een outlet-centrum vlakbij. Ik ben nog nooit bij zoiets geweest, dus best aardig om even te bekijken. En ik shop zelfs nog een broek.

Dinsdag

Het blijkt wel weer, ik ben niet gemaakt voor de bergen. Vandaag rijden we van Italië naar Zwitserland via de Grote Sint-Bernhardtunnel. Een tunnel op zo’n 1900 meter hoogte. Ik zit steeds meer verstijfd in de auto, we rijden hoger en hoger. Door de weg er naar toe valt de tunnel uiteindelijk mee. Dan zijn we in Zwitserland en rijden we steeds meer naar beneden. Het ergste is achter de rug.

Woensdag

Na een gezellig weerzien met zwager en schoonzus, die in een plaatsje vlak naast Bern wonen, worden we wakker bij Albert & Frida in Hotel Landhaus. Een erg leuk en mooi ingericht hotel, naast de Aare. We gaan beneden heerlijk ontbijten en trekken dan de stad in. We slenteren rond in Bern, lunchen daar wat en gaan de Gurten op. Mijn zager en schoonzus hebben zich inmiddels bij ons aangesloten. Zij duiken nog samen met Joris en Mees de Aare. in en we sluiten bij hen de dag af.

Op weg naar Zwitserland
Gedroogd
De Aare

Donderdag

Dan is het zover, we gaan weer naar huis. Alhoewel ik in Bern nog best een dag langer had willen blijven, wat een leuke stad is dat. Maar voor je portemonnee is het ook wel goed om niet te lang te blijven.
Onze terugreis verloopt voorspoedig. Geen hoge bergen meer, geen hele lange tunnels en niet te druk op de weg. Het is altijd een fijn moment om Oisterwijk weer binnen te rijden. Maar het fijnste is toch wel om ‘s avonds weer in je eigen bed te liggen.

Vrijdag

De wasmachine draait al weer, er hangt zelfs al een was te drogen, die gooide ik gisteravond er al in. Fijn om thuis wat aan te rommelen, mijn blog bij te werken, genieten van het thuis zijn. In de ochtend halen we Puk op van zijn vakantie-adres. In de middag gaan we naar ons pap. Fijn om hem weer te zien, ik vond het soms best moeilijk tijdens de vakantie. Hij alleen thuis en wij zo ver weg.

Zaterdag

De wasmachine doet nog een was, eigenlijk een normale zaterdagochtend. In de middag staat de jaarlijkse familiedag gepland en het weer werkt goed mee. Het is leuk om iedereen weer te zien, bij te praten en afsluitend met een aantal wat te eten. Ik zag er wel wat tegenop, de eerste familiedag zonder ons mam. Zo zijn er iedere keer van die eerste keren en die blijven moeilijk.

Op weg naar huis
Zo, die druiven!
Even knuffelen

Zondag

En dan is het alweer zondag. De echte laatste dag van de vakantie. Morgen begint Mees weer met school en gaat Joris weer aan het werk. De meiden en ik volgen dinsdag. Ik heb wel zin om aan het werk te gaan. Benieuwd hoe het met mijn collega’s en de bewoners gaat, wat er allemaal gebeurd is de afgelopen weken. Het voelt ook altijd een beetje als de start van een nieuw jaar, met goede voornemens en een nieuwe agenda.
Voor vandaag staat er niet veel op het programma. Lekker rustig aan, vanmiddag Formule 1 kijken. Verder een beetje aanrommelen.

Zo, nu weer helemaal bij met de weken. Zoals ik al schreef is het fijn om weer thuis te zijn. Weer een beetje in mijn eigen ritme. Ik kijk terug op een fijne vakantie, die natuurlijk weer voorbij te gevlogen. Nu weer terug naar normaal.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x