De week van 22 augustus

De tweede week van onze vakantie, deze week zijn we in Italië. Waar we verblijven in een erg fijn appartement in Larciano van waaruit we van alles ondernemen. We hebben veel op de planning staan, aan lezen komen ik niet eens echt toe.

Maandag

Na de drukte van Cinque Terre gaan we vandaag de natuur in, op zoek naar de Diboratto waterval. Handdoeken en waterschoenen mee en bikini aan onder de kleding. Ook hier weer heel wat toeristen, we komen zelfs nog Oisterwijkers tegen. Maar het weerhoudt ons er niet van om een duik te nemen in het blauwe water.

Dinsdag

We hebben een vol programma, vandaag rijden we naar Florence. Of eigenlijk Firenze, zoals het hier overal op de borden staat. Prachtige stad, overweldigend door al die mooie oude gebouwen, maar ook door de mensen die er rond lopen. Grote groepen die achter een gids aan banjeren. Wat is het dan fijn om een straatje in te lopen waar het even niet zo druk is.

Op weg naar de waterval
Doorkijkje in Florence
Zonnig weer in Pisa

Woensdag

Vandaag hebben we een rustdag. Joris en ik doen wat boodschappen in de supermarkt. En dat is voor mij het enige uitstapje van vandaag. Joris gaat met Mees nog even een heuvel op, maar ik vind het wel even genoeg. Ik ben ook een erg spannend boek aan het lezen, dus daar neem ik lekker de tijd voor.

Donderdag

Ik kan ‘m van mijn lijstje vinken, de toren van Pisa. Ja, hij staat echt scheef en ja, er staan veel mensen de bekende foto te maken. Ik vond het wel een grappig gezicht. Na een wandeling door Pisa, want dat is ook nog best een leuke plaats, reden we door naar Lucca. Is Pisa nog best leuk, Lucca is echt een prachtige stad. Het maakte meer indruk dan Florence. Ook hier prachtige gebouwen, maar een heel stuk minder druk. Echt een aanrader.

Streetart in Lucca
Heel hoog!
Etta’s Bookshop

Vrijdag

Het was misschien wel mogelijk, ik zou mijn hoogtevrees kunnen overwinnen, maar ik besloot om op de grond te blijven. Benthe, Mees en Joris gingen wel het klimbos in en bevonden zich soms op grote hoogte. Sterre en ik vermaakten ons in de tussentijd met onze boeken. Daarna rustig wat rondgehangen bij het appartement en spullen ingepakt. Want morgen reizen we door naar Piëmont.

Zaterdag

Op naar Mondovi, een historisch plaatsje waar we verblijven in het oude gedeelte. Die hoogtevrees moet ik toch een beetje overwinnen vandaag, want we rijden over hoge bruggen door hoge bergen. Ik kan inmiddels ook geen tunnel meer zien. Maar eindelijk aangekomen blijkt het een prachtig eeuwenoud plaatsje.

Knappe kat
De kerk in Mondovi
Hoog in de bomen

Zondag

We starten de ochtend met een koffie op het terras op het pleintje, het pleintje waar alles in het bovenste gedeelte van Mondovi zich afspeelt. In dit dorpje kun je volgens mij alleen maar rustig aan doen. Wat ook wel een uitdaging kan zijn, even een hapje ergens eten blijkt nog niet zo gemakkelijk. Ik moet ook bekennen dat mijn heimwee steeds meer begint te spelen. Maar dat staat nog niet op de planning, alhoewel. het moment van naar huis gaan dichterbij komt.

Ok, ik ben dus best wel een huismus. Kan ook echt genieten van gewoon thuis rondhangen, niet teveel gedoe. Neemt niet weg dat we deze vakantie veel mooie dingen hebben gezien en er volgen er nog een aantal.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x