9. Shitty Prototype

Voor de mij het woord, of beter de woorden, van afgelopen week; shitty prototype. Deze woorden kwam ik tegen tijdens een dag, georganiseerd vanuit Mensgerichte Ouderenzorg, waarbij ik samen met andere mensen uit de ouderenzorg aan de slag ging in De Werkplaats: ‘Dat bepaal ik zelf wel!’. Hoe zorg je ervoor dat ouderen zelf in regie blijven?

Dat begon meteen met het ontnemen van mijn eigen regie. Na het aanmelden werd ik meteen meegenomen, werd er koffie voor me ingeschonken en mocht ik op zoek naar de plek waar mijn naamkaartje lag. Daar mocht ik netjes gaan zitten. Ik voelde me wat overdonderd, maar volgde braaf de aanwijzingen op. Het was wel meteen een goede binnenkomer, de eigen regie was meteen goed onder de aandacht.

Na een informatieve bijeenkomst, wat dilemma’s en vragen kwam ik terecht in het groepje waar ik de rest van de dag mee door zou brengen. Er lag namelijk een opdracht en daarvoor moest er een product worden gemaakt. Een product dat we moesten ontwikkelen aan de hand van een stappenplan, onder leidng van Fontys Pulsed, waar een behoorlijke tijdsdruk aan verbonden was. En dat was soms best pittig.

Maar we hadden al snel een plan, werkten ontzettend goed samen, vulden elkaar aan en kwamen tot een goed idee. Van dat idee maakten we een shitty prototype. Met karton, papier en stiften gingen we aan de slag. Het hoefde niet netjes, niet perfect uitgevoerd of helemaal volledig. Het moest een beeld geven van dat wat we hadden bedacht. En al was het een shitty protoype, we waren ontzettend trots op ons resultaat.

Waarmee we helaas niet wonnen, maar wat wel zorgde voor een positief gevoel over de hele dag, het leren kennen van een groep leuke mensen, meer bewustwording over eigen regie. En nieuwe energie, omdat de ouderenzorg gewoon ontzettend mooi en leerzaam is om in te werken.

Abonneer
Laat het weten als er
guest

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x