Al voor dat ik een nieuwe iPhone bestelde, wist ik al welke app ik zeker zou installeren. Namelijk de Hipstamatic-app, de app die ik zo miste op mijn Android-toestel. In mijn foto-archief kom ik regelmatig oude -hipsta-foto’s tegen en met weemoed denk ik dan terug. Want ik houd nu eenmaal van die filtertjes over mijn foto’s. Die groeiende verzameling lenzen en rolletjes. Het schudden van mijn telefoon, waarmee een willekeurige lens en rolletje wordt gekozen (en het dus een verrassing het is hoe de foto er uit zal zien).

Ik weet dat er mensen zijn die at allemaal maar niets vinden, maar daartegenover staan ook vele fans. En als ik dan via de hashtag #hipstamatic zoek op Instagram, dan zie ik veel mooie foto’s voorbij komen. Dan kijk ik ook altijd even welke lens en welk rolletje iemand heeft gebruikt. Want binnenkort mag ik van mezelf vast wel een keer een nieuwe pack aanschaffen. Ondertussen blijf ik hipsta-foto’s maken, die ik deel op Instagram. En af en toe ook hier, zoals de collectie van de afgelopen tijd hieronder.

Pin It on Pinterest

Share This