Ondanks mijn af en aan bloggen in 2020, alhoewel dat eigenlijk van alle jaren is, kijk ik toch terug op een fijn blogjaar. Een jaar dat veel in het teken stond van lezen, foto’s maken en de herontdekking van het kamperen. Ik probeerde de statistieken los te laten en merk ook dat ik daar minder mee bezig ben. Maar zo op het eind van het jaar is het wel leuk om die er toch even bij te pakken. Want welk bericht werd vaak gelezen, waar werd op gezocht, waar komt iedereen vandaan en waar gaan ze weer naartoe?

Meest gelezen berichten

Laat ik eens beginnen met een overzichtje van de meest gelezen berichten in 2020. Ik maak er een top 4 van, ik houd nu eenmaal van even getallen. 🙂

Ik vermoed dat er meer mensen waren bij wie de zomervakantie anders liep dan gepland. En hoewel het erg jammer is dat onze reis naar Portugal niet door ging, kijk ik toch met een goed gevoel terug naar deze zomer. Het kamperen beviel erg goed en we denken voorzichtig al aan een kampeervakantie in het buitenland in de zomer van 2021.

Zoektermen

Ook via bepaalde zoektermen wordt mijn blog gevonden. Jammer dat die niet allemaal worden weergegeven, maar degene die wel worden getoond zijn:

 • Aukje Leermakers
  Tja, die kan ik wel verklaren
 • Amazon
  Maar deze dus helemaal niet
 • Funda verslaafd
  Deze verslaving heeft inmiddels minder ernstige vormen aangenomen
 • zon lucinda riley feiten
  Het boek wordt hier wel genoemd, maar daar zit geen feiten-check achter

Waar kom je vandaan?

Omdat ik mijn berichten niet meer deel via Facebook scheelt dat wel in de bezoekers. Maar ik ben inmiddels wel een beetje klaar met dat Facebook, dus neem ik dat maar voor lief. Ik deel mijn blog nog via Instagram, via Twitter en soms via de linkparty van Huisvlijt. En dat verklaart meteen het lijstje, want via deze kanalen komen jullie hier.

Waar ga je naartoe?

In mijn berichten plaats ik regelmatig links naar andere websites. Of worden er reacties achtergelaten met een link, waarmee de bezoeker fijn door kan naar een volgende blog. Dat is ook een mooie manier om nieuwe blogs te ontdekken. Om bij de reacties eens door te klikken en een kijkje te nemen bij iemand anders. En bevalt dat uitstapje, dan voeg ik een blog toe aan Feedly, zodat ik wat vaker een kijkje kan gaan nemen. Ik nodig je dan ook van harte uit om in de reacties jouw blog te promoten.

Maar goed, het lijstje van meest bezochte blogs vanuit mijn blog:

Dit jaar gaat de geschiedenis in als het Corona-jaar, een jaar met een hoop virus-ellende. En precies daarom is de afleiding van een blog erg fijn. Even ontsnappen uit het virus-nieuws en je eigen wereldje betreden. Schrijven over iets wat je gewoon even kwijt wil, wat je bezig houdt. Dus ik denk dat ik daar in 2021 gewoon mee door ga.

Een fijne jaarwisseling!

Pin It on Pinterest

Share This