Bij mijn Goodreads-challenge zette ik in op 30 boeken, die ik zou gaan lezen dit jaar. Ik ging er dik over heen en kwam uit op 40 boeken. En wie weet komt er voor 2021 nog wel eentje bij.
Tussen die verzameling boeken zitten veel thrillers, het genre wat ik graag lees. Maar er zijn er toch ook genoeg die niet in dat genre vallen en die ik met veel plezier heb gelezen. Als ik zo terugkijk naar die verzameling boeken, dan denk ik zelfs dat de meest favoriete boeken van afgelopen jaar meestal geen thriller zijn.

Maar wat zijn dan die favoriete boeken, die ik niet ga vergeten?

Een Stralende Toekomst door Rebecca Makkai. Een mooi verhaal, dat zich afspeelt in de jaren ’80 midden in de Aids-crisis. Tijdens het lezen bevind je je in die tijd, maar wordt er ook terug gekeken. Dat loopt mooi in elkaar over en geeft een goed beeld. 

Ik vond het een indrukwekkend boek, waarbij ik meteen meer te weten kwam over de jaren ’80.

De thriller, die het wel haalde in dit lijstje, is Sluit Alle Deuren door Riley Sager. Een bizar verhaal over een housesitter, waarbij meteen in het begin bij mij al allerlei alarmbellen gaan rinkelen. Het hele verhaal wordt goed verteld, de gedachtengangen van de hoofdrolspeelster wordt goed uitgelegd. Je begrijpt waarom ze sommige keuzes maakt, maar of die allemaal even handig zijn?

Na deze thriller toch weer een roman, De Bekentenis door Jessie Burton. Hierin wordt het verhaal verteld van Elise en Rose, een verhaal dat zich in twee tijden afspeelt. Deze twee aparte verhaallijnen, van Elise en Rose, pakken me iets minder dan in Een Stralende Toekomst, maar toch maakt het volledige boek voldoende indruk om nu hier te worden genoemd. 

Al lezend wordt steeds meer duidelijk in het verhaal, het loopt goed in elkaar over. Met een mooi einde. 

Mijn favoriete boek van 2020 is Lieve Edward, geschreven door Ann Napolitano. Het verhaal over Edward, die zijn familie verliest bij een vliegtuigongeluk. Een onvoorstelbaar verhaal, met natuurlijk veel verdriet. Maar ook veel mooie ontwikkelingen, die Edward helpen bij het verwerken van dit verlies. Een verlies dat niet alleen van hem is, zoals ook wel blijkt uit het boek. 

Mocht je op zoek zijn naar een mooi boek om te lezen, dan is dit de aanrader, wat mij betreft. 

Mijn favoriete boek van 2020 wordt op de voet gevolgd door dit boek, Het Echte Leven door Adeline Dieudonn√©. Komt Edward uit een liefdevol gezin, de hoofdrolspeelster uit dit boek kan daar alleen maar naar verlangen. Het hele boek is wat duister en triest. Een boek waarin ik alleen maar medelijden kan hebben met de hoofdrolspeelster. Ondanks dit is het toch een mooi boek om te lezen. 

Dat zijn ze dan, 5 favoriete boeken die ik in 2o2o heb gelezen. Hopelijk kom ik in 2021 weer een hoop mooie boeken tegen. Ik ga ze weer bijhouden in Goodreads, je kunt me daar ook volgen. De komende week ga ik ook eens bedenken op hoeveel ik mijn lees-challenge ga zetten. Misschien zet ik weer in op 30, want dit jaar heb ik wel heel veel gelezen. Ik denk niet dat ik dat nog een keer zal evenaren. 

Afbeelding van Veronika Andrews via Pixabay

Pin It on Pinterest

Share This